Skip to main content

Ο Μαδούρο... της Αλβανίας και η στάση της Σπυράκη για τις Πρέσπες

Οι αναφορές του σκοπιανού Τύπου στον Ζορπίδη, ο Μαδούρο των Βαλκανίων και το «όχι» της Σπυράκη για τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις των Σκοπίων

Ο σκοπιανός Τύπος αναφέρεται στη συνεδρίαση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, όπου αποφασίστηκε «να μη συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε δραστηριότητα που σχετίζεται με τη γειτονική χώρα, εφόσον χρησιμοποιεί ένα όνομα το οποίο δεν της ανήκει», γράφει.

Δεν σχολιάζει, αλλά παραθέτει την τελευταία φράση του Μιχάλη Ζορπίδη, ότι «Το όνομα της Μακεδονίας είναι μόνο ελληνικό και άγιο και θα το υπερασπιστούμε με κάθε δυνατό τρόπο».

Το ξέρατε ότι έχει και η Αλβανία Μαδούρο; Ο επικεφαλής του συνασπισμού της αντιπολίτευσης, Λουλζίμ Μπάσα, τελειώνοντας την ομιλία του μπροστά από το κοινοβούλιο, μετά από ταραχώδη διαδήλωση, είπε: «Ελευθερία ή θάνατος, δημοκρατία ή θάνατος, η εκδίκηση του λαού έρχεται.

» Μπροστά μας και πίσω μας είναι η Αστυνομία, που είναι η πιο διαβόητη εγκληματική συμμορία στη μεταπολεμική Ευρώπη, με επικεφαλής τον κύριο κλέφτη, τον αρχιτέκτονα της Κολομβιανής Αλβανίας, τον Βαλκάνιο Μαδούρο, τον Έντι Ράμα και την εγκληματική του ομάδα. Ας στείλουμε τον Βαλκάνιο Μαδούρο στη δικαιοσύνη ή στο πολιτικό άσυλο», είπε ο Μπάσα.

Στην Βουλή, έλαβαν υπόψη δημοσίευμα του βουλγαρικού Τύπου, κατά την ψηφοφορία για την προστασία της α΄ κατοικίας; Πληροφορούν ότι «Η Αθήνα αγωνίζεται κατά της δήμευσης της πρώτης κατοικίας, πολλοί Βούλγαροι μεταξύ των ιδιοκτητών». Πού βρέθηκαν οι Βούλγαροι με πρώτη κατοικία στην Ελλάδα, και προφανώς στη Θράκη; Δεν έχουν κατοικία στην Βουλγαρία; Πώς πήραν δάνεια;

Όχι στο κείμενο συστάσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προς το Συμβούλιο να προχωρήσει άμεσα στην έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με τη "Βόρεια Μακεδονία" ψήφισε η Ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Μαρία Σπυράκη. Χαρακτήρισε το κείμενο "υπεραισιόδοξο", καθώς δεν λαμβάνει υπόψη μια σειρά καθυστερήσεις που έχει η γειτονική χώρα στην εφαρμογή βασικών κριτηρίων της Κοπεγχάγης όπως είναι η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και η ελευθερία του λόγου.

Σημείωσε επίσης, ότι στη Συμφωνία αντιτίθεται η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού και πως υπάρχουν σημαντικές εκκρεμότητες που δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στα ελληνικά προϊόντα που προέρχονται από την Μακεδονία.

Οι Βρετανοί θέλουν να φύγουν από την Ευρώπη… μένοντας! Έχουν απορρίψει όλα τα σενάρια εξόδου, με τις προθεσμίες να γίνονται ασφυκτικές. Η υπόθεση δεν αντέχει σε πολιτική ανάλυση. Άλλου είδους ανάλυση χρειάζεται.

Όπως συνέβη και στην Ελλάδα το 2015, όπου το 62% του λαού ψήφισε "όχι", ο Τσίπρας κορόιδεψε τους ψηφοφόρους και έκανε το "όχι", "ναι", και οι παραπλανημένοι ψηφοφόροι τον ξαναψήφισαν για να τους ξανακοροϊδέψει. Άιντε τώρα, εξηγείστε αυτό.

Ό,τι θέλει υπόσχεται ο Ερντογάν, για να αποφύγει την διαφαινόμενη ήττα στους δήμους Κωνσταντινούπολης και Άγκυρας. Είπε: «Ο λαός μας λαχταράει εδώ και χρόνια να δει την Αγία Σοφία τζαμί. Ήταν μεγάλο λάθος να ονομαστεί μουσείο η Αγία Σοφία. Ήρθε η ώρα πλέον, πρόσθεσε, να γίνει αυτό το βήμα. Και με αυτό το βήμα που θα κάνουμε, την Αγία Σοφία δεν θα την θυμόμαστε ως μουσείο, θα βγει από αυτό το καθεστώς, θα την θυμόμαστε ως τζαμί».

Και έκλεισε με… τρίχες: «Μετά τις εκλογές θα τελειώσουμε αυτή την διαδικασία με τον καλύτερο τρόπο, όπως βγάζεις μία τρίχα από το βούτυρο», ανέφερε.

Το μήνυμα επομένως από τις δηλώσεις του Ερντογάν είναι, ότι δεν πρέπει να αγοράζουμε τουρκικό βούτυρο επειδή έχει τρίχες.