Skip to main content

Politico: Ο Μαργαρίτης Σχοινάς θα είναι ο νέος Ελληνας Επίτροπος

Σύμφωνα με το Politico, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει σήμερα την επιλογή του για τον επόμενο Ευρωπαίο Επίτροπο της Ελλάδας,

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς αναμένεται να είναι ο νέος Ελληνας Επίτροπος στην Κομισιόν, σύμφωνα με το site Politico.  Ωστόσο, κυβερνητικές πηγές ανέφεραν στο protothema.gr ότι δεν υπάρχει τίποτα που να επιβεβαιώνεται αυτή τη στιγμή. Προσέθεταν δε, ότι οι ανακοινώσεις θα γίνουν είτε σήμερα είτε αύριο.

«Ωστόσο ο κ. Σχοινάς αρνήθηκε να σχολιάσει», γράφει το γνωστό site.

«Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει σήμερα την επιλογή του για τον επόμενο Ευρωπαίο Επίτροπο της Ελλάδας, σύμφωνα με κυβερνητικούς αξιωματούχους. Ποιος θα είναι ο υποψήφιος, ο οποίος δεν είναι ξένος στην Κομισιόν;

Φήμες από την Αθήνα αναφέρουν πως ο υποψήφιος δεν θα είναι άλλος από τον εκπρόσωπο της Επιτροπής, Μαργαρίτη Σχοινά. Ο Σχοινάς αρνήθηκε να σχολιάσει. Μείνετε συντονισμένοι, όπως θα έλεγε», γράφει το Politico.

Το ποιο θα είναι το χαρτοφυλάκιο του νέου Επιτρόπου δεν είναι ακόμη γνωστό, αλλά θεωρείται βέβαιο ότι με βάση την εμπειρία του Μαργαρίτη Σχοινά, και την καριέρα του στις Βρυξέλλες, το ελληνικό χαρτοφυλάκιο θα είναι αναβαθμισμένο.