Skip to main content

Ο Ματίγια λύτρωσε τον Άρη, 1-0 τη Λαμία στις καθυστερήσεις! (video)

Με εκτέλεση φάουλ του Ισπανού χαφ στο 2ο λεπτό του επιπρόσθετου χρόνου, οι «κιτρινόμαυροι» κέρδισαν για πρώτη φορά εντός έδρας μετά από 3.5 μήνες.

Σημαντική νίκη με 1-0 επί της Λαμίας και γκολ στις καθυστερήσεις πανηγύρισε ο Άρης στο «Κλεάνθης Βικελίδης» για την 16η αγωνιστική της Super League.

Έπειτα από αυτό το αποτέλεσμα, οι «κιτρινόμαυροι» βρίσκονται στην 7η θέση με 22 βαθμούς ενώ αντίθετα οι Φθιωτοί στην 14η έχοντας 11 βαθμούς.

Στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης, ο Άρης έχασε τον Μπρούνο Γκάμα καθώς στο 12' ο Πορτογάλος εξτρέμ τραυματίστηκε σε μαρκάρισμα από τον Βάντερσον και αντικαταστάθηκε από τον Μενέντεθ.

Η πρώτη καλή στιγμή για τους γηπεδούχους καταγράφηκε στο 14' όταν ο Ματίγια εκτέλεσε φάουλ και ο Βέλεθ έπιασε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι όμως ο Σαράνοβ απέκρουσε.

Ο ρυθμός του αγώνα δεν ήταν υψηλός και σημαδεύτηκε από τα πολλά φάουλ, ιδίως στον χώρο της μεσαίας γραμμής.

Το θέαμα συνέχισε να παραμένει κάκιστο και στο δεύτερο ημίχρονο με τη Λαμία να χάνει τις πρώτες καλές ευκαιρίες, αρχικά στο 57' με το σουτ του Μπερτόγλιο, το οποίο και ο Κουέστα μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ενώ στο 64' ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός απείλησε ξανά πιάνοντας ένα δυνατό δεξί σουτ εντός περιοχής όμως ο Ισπανός πορτιέρε του Άρη απέκρουσε με το ένα χέρι, σε κόρνερ.

Οι Θεσσαλονικείς απείλησαν για πρώτη φορά ουσιαστικά στο 66' όταν ο Ματέο Γκαρσία προσπάθησε από τα δεξιά να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα όμως ο Σαράνοβ απομάκρυνε σε κόρνερ.

Στη συνέχεια του αγώνα, οι δύο ομάδες έχασαν από μια σπουδαία ευκαιρία για να σκοράρουν. Αρχικά στο 71' οι Φθιωτοί έφτασαν κοντά στο γκολ όταν ο Μπαράλες έκανε προβολή στέλνοντας τη μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας του Κουέστα ενώ στο 79' οι «κιτρινόμαυροι» άγγιξαν το γκολ όταν ο Ντιγκινί σέντραρε από τα αριστέρα και ο Γιουνές από θέση βολής κατάφερε... να αστοχήσει.

Το συγκρότημα του Σάββα Παντελίδη λυτρώθηκε στις καθυστερήσεις όταν συγκεκριμένα στο 2ο λεπτό του επιπρόσθετου χρόνου, ο Ματίγια εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά, η μπάλα πέρασε από όλους, με τον Σαράνοβ να κάνει κακή εκτίμηση, και κατέληξε στα δίχτυα για να διαμορφωθεί έτσι το τελικό 1-0.

Οι συνθέσεις:

Άρης (Παντελίδης): Κουέστα, Κωνσταντινίδης, Δεληζήσης, Βέλεθ, Βαλεριάνος, Ματίγια, Ιντζόγλου, Μπρούνο Γκάμα (13' λ. τρ. - Μενέντεθ - 86' Παυλίδης), Ματέο Γκαρσία, Νίκο Μαρτίνες (63' Γιουνές), Ντιγκινί.

Λαμία (Χάβος): Σαράνοβ, Βασιλαντωνόπουλος, Αντέτζο, Πλιάτσικας, Σκαρντοβέλι, Μπεχαράνο, Δημούτσος, Καραμάνος (86' Ασίγκμπα), Τομάς (64' Επστάιν), Μπερτόγλιο (90' Σκόνδρας), Μπαράλες.