Skip to main content

Ο Μεντβέντεφ ζήτησε να τερματιστεί η παγκόσμια ηγεμονία των ΗΠΑ

«Η ασυλλόγιστη οικονομική πολιτική της κυβέρνησης μιας μόνο χώρας ήταν η αιτία της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης», τόνισε.
Ο ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ σε δηλώσεις του, ζήτησε να τερματιστεί η παγκόσμια ηγεμονία μίας μόνο χώρας και προσέθεσε, αναφερόμενος στις ΗΠΑ, ότι τα κράτη πρέπει να ασκούν κριτική το ένα στο άλλο για να αποφεύγουν πολιτικές που μπορεί να απειλήσουν την παγκόσμια σταθερότητα.

«Η ασυλλόγιστη οικονομική πολιτική της κυβέρνησης μιας μόνο χώρας ήταν η αιτία της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης», προσέθεσε ο Μεντβέντεφ, αναφερόμενος σαφώς στις ΗΠΑ, και απηύθυνε έκκληση για πραγματισμό ώστε να αποφεύγονται "τα ουτοπικά σχέδια παγκόσμιας κυριαρχίας».

Παράλληλα, ο ρώσος πρόεδρος καταδίκασε τα σχέδια ορισμένων εξτρεμιστικών μουσουλμανικών κινημάτων για ένα «παγκόσμιο χαλιφάτο», όπως και "την καλοπροαίρετη ηγεμονία", όπως είπε, όρο που χρησιμοποιούν ορισμένοι πολιτικοί αναλυτές για να περιγράψουν την αμερικανική εξωτερική πολιτική από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου και ιδιαίτερα υπό την προεδρία του Τζορτζ Μπους.