Skip to main content

Ο Μιχαηλίδης έσωσε τα προσχήματα για τον ΠΑΟΚ στο Ηράκλειο

Άλλο ένα κακό παιχνίδι για τον ΠΑΟΚ που δεν κατάφερε να νικήσει τον ΟΦΗ. Δυσκολεύει για τον Δικέφαλο η υπόθεση Champions League

Με άμυνα που πελαγοδρομούσε και έλλειψη φαντασίας στην ανάπτυξη παιχνιδιού, ο ΠΑΟΚ κράτησε μόνο το γκολ του Γιάννη Μιχαηλίδη απόψε στο Ηράκλειο με το οποίο πήρε την ισοπαλία κόντρα στον ΟΦΗ για την 6η αγωνιστική των πλέι οφ της Superleague.

Το παιχνίδι άρχισε με τους καλύτερους οιωνούς για τον Δικέφαλο, αφού πήρε τα ηνία το αγώνα και μόλις στο 5’, ο Μπίσεσβαρ μετά από εξαιρετική προσπάθεια του Λημνιού από τα δεξιά νίκησε τον Γουάιλι με πλασέ, κάνοντας το 1-0.

Μετά το άνοιγμα του σκορ ο ΠΑΟΚ έδειξε πρωτοφανή νωθρότητα και έδωσε πολλά μέτρα γηπέδου στον ΟΦΗ, τα οποία οι Κρητικοί εκμεταλλεύθηκαν στο έπακρο.

Το καμπανάκι για τους παίκτες του Φερέιρα χτύπησε δύο φορές. Στο 13’ ο Πασχαλάκης απομάκρυνε σε κόρνερ κεφαλιά του Κουτρουμπή, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Μαρινάκης σημάδεψε το δεξί δοκάρι του Πασχαλάκη.

Τίποτα δεν άλλαξε παρ’ ‘όλα αυτά στην αμυντική λειτουργία του ΠΑΟΚ, με αποτέλεσμα στο 18’ ο Νέιρα να ισοφαρίζει με πλασέ έξω από την περιοχή, αφού προηγουμένως το passing game των Κρητικών σμπαράλιασε κυριολεκτικά τη διάταξη της ομάδας της Θεσσαλονίκης.

Παρά την ισοφάριση οι παίκτες του ΠΑΟΚ δεν ανέβηκαν ιδιαίτερα και δεν απείλησαν την εστία του ΟΦΗ, ενώ αντίθετα οι γηπεδούχοι έψαξαν το δεύτερο γκολ το οποίο και πέτυχαν με σουτ το Φιγκεϊρέδο μετά από κινηματογραφικό άλλαγμα της μπάλας έξω από την περιοχή του Δικεφάλου.

Ο Λημνιός προσπάθησε με δύο σουτ να αφυπνίσει την ομάδα του με δύο καλά σουτ, ωστόσο ΟΦΗ και ΠΑΟΚ πήγαν στα αποδυτήρια με το 2-1.

Στο δεύτερο ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά, χάνοντας καλές ευκαιρίες για την ισοφάριση με κεφαλιά του Βαρέλα στο 49’ και σουτ του Γιαννούλη στο 51’.

Οι φιλοξενούμενοι απέκτησαν και αριθμητική υπεροχή μετά την αποβολή του Κουτρουμπή με δεύτερη κίτρινη στο 59’, δίνοντας την πρωτοβουλία στον ΠΑΟΚ να πάρει την πρωτοβουλία των κινήσεων.

Ο νεαρός Γιάννης Μιχαηλίδης που πέρασε ως αλλαγή κατάφερε να ισοφαρίσει με τρομερή εκτέλεση φάουλ στο 76’.

Η αριθμητική ανισορροπία αποκαταστάθηκε ωστόσο στο 81’ ‘όταν ο Άντερσον Εσίτι είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα και πήρε τον δρόμο για τα αποδυτήρια.

Ο Μαουρίσιο με ανάποδο ψαλίδι πήγε να βάλει το γκολ της χρονιάς για τον ΠΑΟΚ και να πάρει τη νίκη στο 85', ωστόσο η μπάλα πήγε πάνω στον Γουάιλι που την μπλόκαρε.

Ο Μάτος στο 88' με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ.

Ο Νέιρα στο 97' έχασε μοναδική ευκαιρία να δώσει τη νίκη στον ΟΦΗ, ωστόσο ο Πασχαλάκης με εκπληκτική απόκρουση κράτησε το 2-2 για την ομάδα του. Μάλιστα ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ είχε την ευκαιρία να δώσει ακόμα και τη νίκη στην ομάδα του, ωστόσο η κεφαλιά του, στις καθυστερήσεις, απέναντι από τον Γουάιλι ήταν πολύ κακή.

Το τελικό 2-2 δυσκολεύει ακόμα περισσότερο το έργο των παικτών του Φερέιρα για τη δεύτερη θέση στα πλέι οφ, ώστε να πάρουν τον δεύτερο εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League.