Skip to main content

Ο Μιχάλης Ανδρεάδης νέος Διευθύνων Σύμβουλος της Attica Bank

Η νέα σύνθεση θα τεθεί προς έγκριση στην επόμενη Γενική Συνέλευση της Τράπεζας η οποία και θα αποφασίσει τον ορισμό των ιδίων ή την εκλογή άλλων μελών

O Μιχαήλ Ανδρεάδης θα είναι ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος της Attica Bank η οποία εξέλεξε καινούρια μέλη του Διοικητικού της Δυμβουλίου εκτός του κ. Ανδρεάδη, την Ειρήνη Μαραγκουδάκη και τον Μάρκο Κούτη, σε συνέχεια της παραίτησης του Διευθύνοντος Συμβούλου και εκτελεστικού μέλους του Δ.Σ. ,Θεόδωρου Πανταλάκη, του μη εκτελεστικού μέλους Ηλία Μπέτση και του Ανεξάρτητου Μη Εκτελεστικού Μέλους Χρήστου – Στέργιου Γκλαβάνη.

Το Διοικητικό Συμβούλιο επίσης αναγνώρισε ότι στο πρόσωπο του μέλους, Κωνσταντίνου Τσαγκαρόπουλου πληρούνται τα κριτήρια ανεξαρτησίας του άρθρου 9 παρ. 1, 2, 3 και 4 του ν. 4706/2020, αποδίδοντας του την ιδιότητα του ανεξαρτήτου μέλους προκειμένου και για τον ορισμό του ως ανεξάρτητου μη εκτελεστικού μέλους του Δ.Σ.

Η παραπάνω εκλογή ισχύει για το υπόλοιπο της θητείας του Διοικητικού Συμβουλίου έως 1-9-2023

Κατόπιν της ανωτέρω εκλογής, το Διοικητικό Συμβούλιο ανασυγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:

1.Κωνσταντίνος Μακέδος του Γεωργίου, Πρόεδρος Δ.Σ., Μη Εκτελεστικό Μέλος

2.Αβραάμ (Μίνος) Μωυσής του Εσδρά, Αντιπρόεδρος Δ.Σ., Μη Εκτελεστικό Μέλος, εκπρόσωπος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

3.Μιχαήλ Ανδρεάδης του Θεοχάρη, Διευθύνων Σύμβουλος, Εκτελεστικό Μέλος

4.Αλέξιος Πελέκης του Διονυσίου, Μη Εκτελεστικό Μέλος

5.Ειρήνη Μαραγκουδάκη του Ιωάννη, Μη Εκτελεστικό Μέλος

6.Μάρκος Κούτης του Νικολάου, Μη Εκτελεστικό Μέλος

7. Κωνσταντίνος Τσαγκαρόπουλος του Ανδρέα, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος

8.Σωτήριος Καρκαλάκος του Γρηγορίου, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος

9.Χαρίκλεια Βαρδακάρη του Νικολάου, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος

10. Βενετία Κουσία του Ιωάννη, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος

Ο Διευθύνων Σύμβουλος κ.Ανδρεάδης θα ασκήσει τα καθήκοντα του από τις 14-02-2022.

Ακόμη το Διοικητικό Συμβούλιο, κατά την ως άνω συνεδρίασή του, κατόπιν των ανωτέρω αλλαγών στο Δ.Σ., αποφάσισε τα εξής:

1. Τον ορισμό της κ. Χαρίκλειας Βαρδακάρη, Ανεξάρτητου Μη Εκτελεστικού Μέλους Δ.Σ., σε προσωρινή αντικατάσταση του παραιτηθέντος μέλους της Επιτροπής Ελέγχου κ.Μιχαήλ Ανδρεάδη, και τον ορισμό του κ.Αβραάμ Μωυσή, Αντιπροέδρου και Μη Εκτελεστικού Μέλους Δ.Σ., σε προσωρινή αντικατάσταση του παραιτηθέντος μέλους της κ.Αλεξίου Πελέκη.

Μετά τον ανωτέρω ορισμό, σε συνδυασμό με την παραίτηση του κ. Χρήστου – Στέργιου Γκλαβάνη από μέλος του Δ.Σ., η σύνθεση της Επιτροπής Ελέγχου, έχει ως ακολούθως:

i) Χρήστος – Στέργιος Γκλαβάνης

ii) Σταύρος Παπαγιαννόπουλος,

iii) Αβραάμ Μωυσής, Αντιπρόεδρος Δ.Σ., Μη Εκτελεστικό Μέλος, εκπρόσωπος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

iv) Χαρίκλεια Βαρδακάρη, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος Δ.Σ, κατά την έννοια

του άρθρου 9 του ν. 4706/2020.

Η νέα σύνθεση θα τεθεί προς έγκριση στην επόμενη Γενική Συνέλευση της Τράπεζας, η οποία και θα αποφασίσει τον ορισμό των ιδίων ή την εκλογή άλλων μελών.

Η Επιτροπή με την άνω σύνθεση ανασυγκροτήθηκε σε σώμα κατά τη σημερινή της συνεδρίαση της 8ης Φεβρουαρίου 2022 σύμφωνα με το άρθρο 44 του ν. 4449/2017, και Πρόεδρος της ορίστηκε ο κ. Χρήστος – Στέργιος Γκλαβάνης.

«Αποτελεί μεγάλη μου τιμή και χαρά η ανάληψη των καθηκόντων μου ως Διευθύνων Σύμβουλος της Attica Bank» δήλωσε ο νέος Διευθύνων σύμβουλοες Μιχάλης Ανδρεάδης

«Βασικός μου στόχος είναι η αποτελεσματική αντιμετώπιση των άμεσων προκλήσεων της Τράπεζας και η εδραίωση της υγειούς αναπτυξιακής της πορείας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως τους μετόχους και το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας, καθώς επίσης και τον Κύριο Πανταλάκη για την μέχρι τώρα συνεισφορά του στην Τράπεζα» κατέληξε.