Skip to main content

Ο Μιχάλης Κούπκας κεντρικός ομιλητής σε ημερίδα του ΕΒΕΘ

Ο κ. Κούπκας ως κεντρικός ομιλητής υπογράμμισε τη σημασία της μείωσης των φορολογικών συντελεστών για την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα με θέμα: «Μείωση φορολογικών συντελεστών –Προσέλκυση επενδύσεων- Οικονομική ανάπτυξη» που συνδιοργανώθηκε από  το Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και τον Σύλλογο Εφοριακών Θεσσαλονίκης, Κιλκίς & Χαλκιδικής.

Στην ημερίδα συμμετείχαν ο Πρόεδρος των Εφοριακών Κούπκας Μιχαήλ, ο Γεν. Γραμματέας του ΕΒΕΘ κ. Μενεξόπουλος, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης κ. Κουτσοχήνας και ο Πρόεδρος του ΟΕΕ Κεντρικής Μακεδονίας κ. Αντωνάκης.

Ο κ. Κούπκας ως κεντρικός ομιλητής υπογράμμισε τη σημασία της μείωσης των φορολογικών συντελεστών για την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας η οποία όμως θα πρέπει να συνοδεύεται παράλληλα από μια σειρά δομικών μεταρρυθμίσεων όπως η μείωση της γραφειοκρατίας, η εισαγωγή της ψηφιακής λογικής στη Δημόσια Διοίκηση, η επιτάχυνση στην απονομή δικαιοσύνης, ο περιορισμός της πολυνομίας, η απλοποίηση της φορολογικής νομοθεσίας, η επένδυση στην καινοτομία κ.λπ.

«Η παροχή κινήτρων στους νέους ώστε να εργάζονται με αξιοπρέπεια και προοπτική σε ένα υγιές επιχειρηματικό και οικονομικό περιβάλλον πρέπει να αποτελεί εθνική προτεραιότητα» τόνισε ο κ. Κούπκας.

Ο κ. Αντωνάκης περιέγραψε τις ασφυκτικές συνθήκες υπερφορολογήσης που βιώνουν πολίτες και επιχειρήσεις τα τελευταία χρόνια, ενώ ο κ. Κουτσοχήνας στην τοποθέτησή του αναφέρθηκε στην πολυνομία που ταλαιπωρεί φυσικά και νομικά πρόσωπα. Ο κ. Μενεξόπουλος αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα μείωσης φορολογικής επιβάρυνσης και των ασφαλιστικών εισφορών καθώς και στο ζήτημα της ανταποδοτικότητας των φόρων.