Skip to main content

Ο μηχανοκίνητος αθλητισμός ανεβάζει ταχύτητα στο 1ο Kilkis Rally Cross

Ανοιχτή πρόσκληση στους πολίτες να παρακολουθήσουν ένα ξεχωριστό θέαμα, όπου η ταχύτητα συναγωνίζεται με την οδηγική επιδεξιότητα.

Το 1ο Kilkis Rally Cross, μια νέα αθλητική διοργάνωση γεννιέται στο Κιλκίς με τη φιλοδοξία να ενταχθεί και να εδραιωθεί στον πανελλήνιο χάρτη του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Το 1ο Kilkis Rally Cross στο Κιλκίς αλλά και στη βόρεια Ελλάδα πραγματοποιείται αυτό το Σαββατοκύριακο 17 – 18 Σεπτεμβρίου, στο χώρο του Στρατιωτικού Αεροδρομίου Κιλκίς, με διοργανωτική μέριμνα του Χωμάτινου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (ΧΩΜΑ) Κιλκίς, τη στήριξη της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδας και με τη διοργάνωση να τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Κιλκίς.

Ανοιχτή πρόσκληση στους πολίτες να παρακολουθήσουν ένα ξεχωριστό θέαμα, όπου  η ταχύτητα συναγωνίζεται με την οδηγική επιδεξιότητα, απηύθυναν ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης, ο Πρόεδρος του ΧΩΜΑ Τάσος Αβραμίδης και υψηλόβαθμα στελέχη του αθλήματος, σε συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησαν σήμερα το μεσημέρι στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς.

Ο Δήμαρχος Κιλκίς μίλησε με ενθαρρυντικά λόγια για την πρωτοβουλία του Προέδρου και της Διοίκησης του Χωμάτινου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού να αφιερώσουν τις δυνάμεις του στην αθλητική διοργάνωση ενώ επισήμανε ότι ο Αθλητικός Σύλλογος είχε από την πρώτη στιγμή την υποστηρικτική αρωγή του Δήμου Κιλκίς τόσο σε οικονομικό επίπεδο όσο και σε τεχνικές εργασίες στις οποίες συνέδραμαν οι δημοτικές υπηρεσίες.

Έχουμε στραμμένο το ενδιαφέρον μας στον αθλητισμό και υποστηρίζουμε κάθε σοβαρή και αξιόλογη προσπάθεια γιατί πιστεύουμε στη δυναμική του. Με εξαίρεση την απαγορευτική περίοδο της πανδημίας, όλα αυτά τα τρία χρόνια τόνισε ο κ. Κυριακίδης δημιουργήσαμε τις βάσεις για την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού στον τόπο μας προσδοκώντας σε οφέλη για τον ίδιο τον αθλητισμό, για τη γνωριμία των συμπολιτών μας με αθλητικά αγωνίσματα και τη συμμετοχή τους σε όμορφα αθλητικά θεάματα και για την τόνωση της τοπικής μας οικονομίας.

Ο Δήμαρχος Κιλκίς εξέφρασε την αισιοδοξία του για τη φιλοξενία μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων στην πόλη του Κιλκίς, απόρροια της υλοποίησης κορυφαίων αθλητικών εκδηλώσεων στην πόλη, που έχουν ενισχύσει το προφίλ αξιοπιστίας και την εμπειρία του Δήμου ενώ τέλος ευχήθηκε καλή επιτυχία στη διεξαγωγή του 1ου Kilkis Rally Cross.

Ο Πρόεδρος του Χωμάτινου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Τάσος Αβραμίδης ανέφερε ότι
η χωμάτινη φόρμουλα ήταν η έμπνευση και ο κινητήριος μοχλός για την προετοιμασία της αθλητικής διοργάνωσης με επιδίωξη να βρεθεί στον πανελλήνιο χάρτη του μηχανοκίνητου αθλητισμού το Κιλκίς. Ευχαρίστησε το Δήμαρχο Κιλκίς για το ενεργό ενδιαφέρον του Δήμου και κάλεσε κι αυτός με τη σειρά του το κοινό να ζήσει από κοντά στο Στρατιωτικό Αεροδρόμιο την εμπειρία ενός ξεχωριστού αθλήματος.

Τη διοργάνωση του 1ου Kilkis Rally Cross χαιρέτησαν, επίσης, ο αλυτάρχης Ιωάννης Κέμπετζης, ο τεχνικός έφορος Φώτης Χαρατάσος και εκ μέρους των αθλητών
ο Βαγγέλης Σωτήρχος.

Οι αγώνες ξεκινούν αύριο στις 11:30 στην κυκλική διαδρομή των 1.200 που έχει διαμορφωθεί στο Στρατιωτικό Αεροδρόμιο και ολοκληρώνονται την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου. Στη διοργάνωση λαμβάνουν μέρος μεταξύ άλλων δύο διεθνείς ραλίστες αθλητές από την Κύπρο και εννέα αθλητές που συμμετέχουν στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ράλλυ. Οι αθλητές θα αγωνιστούν στην πίστα με car cross.

Για τη διεξαγωγή των αγώνων έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας.