Skip to main content

Ο «Μικρός Πρίγκηπας» ζωντάνεψε τον τοίχο του 23ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμαριάς

Η καλλιτεχνική αυτή δημιουργία του αγαπημένου ήρωα κοσμεί από την περασμένη εβδομάδα την καθημερινότητα των μαθητών του σχολείου της Καλαμαριάς

Ο τοίχος του 23ου Δημοτικού Σχολείου που βρίσκεται στην περιοχή του Βυζαντίου, ζωντανεύει από τα χέρια του καλλιτέχνη Ηλία Στύλου και διηγείται την αγαπημένη ιστορία του Μικρού Πρίγκηπα με πολλαπλά μηνύματα.

Ήταν μια ιδέα της της Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών, Ναταλίας Παντελίδου, που πήρε σάρκα και οστά, από τα πινέλα του εικαστικού καλλιτέχνη. Ο Ηλίας Στύλος προσφέρθηκε με μεράκι να φιλοτεχνήσει δωρεάν την υπέροχη παιδική ιστορία με τις βαθυστόχαστες και ιδεαλιστικές παρατηρήσεις σχετικά με τη ζωή και την ανθρώπινη φύση, και με την ευγενική χορηγία των χρωμάτων από την εταιρεία Αφοί Παπουτσίδη Α.Ε., να αποτυπωθεί σε τοιχογραφία του 23ου Δημοτικού η οποία έχει κερδίσει τα βλέμματα και τον θαυμασμό όλων.

Η καλλιτεχνική αυτή δημιουργία του αγαπημένου ήρωα του Άντουάν ντε Σαιντ Εξυπερύ, κοσμεί και φωτίζει από την περασμένη εβδομάδα την καθημερινότητα των μαθητών του σχολείου της Καλαμαριάς και όχι μόνο, με τα ιδιαίτερα φωτεινά χρώματα και τα μηνύματα γνώσεων για τον κόσμο των αξιών, των πεποιθήσεων, των προτύπων και των στάσεων ζωής.