Skip to main content

Ο Μητσοτάκης στην έκθεση ιστορικών ντοκουμέντων της ΝΔ Θεσσαλονίκης

Ιστορική χαρακτήρισε την έκθεση ο πρωθυπουργός. Συγκινητικές στιγμές με Σωτήρη Κούβελα. Ποιες φωτογραφίες κέντρισαν το ενδιαφέρον του πρωθυπουργού.

«Συναισθηματική και ιστορική» χαρακτήρισε την αξία της έκθεσης ιστορικών ντοκουμέντων για τη διαχρονική πορεία της Νέας Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, που ξεναγήθηκε στην έκθεση στα γραφεία της Διοικούσας Επιτροπής ΝΔ Νομού Θεσσαλονίκης από τον πρόεδρό της, Ζήση Ιωακείμοβιτς.

Τον κ. Μητσοτάκη υποδέχτηκε πλήθος κόσμου τόσο στην είσοδο της Μιχαήλ Καλού 6, όπου βρίσκονται τα γραφεία της ΝΔ Θεσσαλονίκης, όσο και στον πέμπτο όροφο, όπου φιλοξενείται η έκθεση, που αποτελείται από 350 φωτογραφίες και 75 αφίσες, δημοσιεύματα, το πρώτο ψηφοδέλτιο της ΝΔ του 1974 σε Α' Θεσσαλονίκης και ύπαιθρο νομού, τα σήματα της ΝΔ διαχρονικά κ.ά.

Μεταξύ των βουλευτών, των κομματικών στελεχών και των οπαδών του κόμματος και ο Σωτήρης Κούβελας, που είναι κι από τους πρωταγωνιστές της έκθεσης, όπως και ο φωτογράφος Γιώργος Χριστοφορίδης.

Ο κ. Μητσοτάκης είδε τη φωτογραφία που αποτέλεσε την αφορμή για την έκθεση, από επίσκεψή του σε ηλικία 18 ετών με τον πατέρα του, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, στο Άγιον Όρος. «Τη θυμάμαι την επίσκεψη, το 1986», είπε ο πρωθυπουργός, ενώ ήδη είχε δει τον εαυτό του παρέα με τον πατέρα του σε ηλικία 7 ετών να κατεβαίνει ένα φαράγγι. «Σε αυτή των 18 ετών είμαι πάντως καλύτερος», σχολίασε ο πρωθυπουργός.

Είδε επίσης το σύνολο των φωτογραφιών με τον πατέρα του και έμεινε σε τρεις κομβικές φωτογραφίες: τη «δίκη της κεραίας», με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη να καταθέτει στο δικαστήριο, τα εγκαίνια του FM100 και τη φωτογραφία με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και τους τρεις «γαλάζιους» δημάρχους των τριών μεγάλων πόλεων: Έβερτ στην Αθήνα, Ανδριανόπουλος στον Πειραιά και Κούβελας στη Θεσσαλονίκη.

Επίσης, έμεινε στη φωτογραφία της θεμελίωσης του νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού Θεσσαλονίκης και των εγκαινίων του Καυταντζογλείου, όπως και στα σήματα της ΝΔ που προβάλλονται σε οθόνη, σχολιάζοντας ότι το πρώτο έμεινε για πολύ λίγο και γι' αυτό δεν το θυμάται ο κόσμος.

Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης είδε το πρώτο «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο του 1974, το οποίο περιλάμβανε τους υποψήφιους βουλευτές του κόμματος τόσο της Α' Θεσσαλονίκης, όσο και της υπαίθρου του νομού (σημερινή Β' Θεσσαλονίκης), με εμβληματικά ονόματα.