Skip to main content

Ο Μπλούμπεργκ θα δώσει 100 εκατ. δολάρια για να στηρίξει τον Μπάιντεν

Συνεργάτες του Μπλούμπεργκ είπαν ότι έλαβε την απόφαση να στηρίξει οικονομικά την καμπάνια του Μπάιντεν την περασμένη εβδομάδα.

Ο δισεκατομμυριούχος Μάικλ Μπλούμπεργκ, ο οποίος δαπάνησε εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια για να προωθήσει την υποψηφιότητά του με το Δημοκρατικό κόμμα, προτού να αποχωρήσει από την κούρσα, σχεδιάζει να επενδύσει τουλάχιστον 100 εκατομμύρια δολάρια στη Φλόριντα, για να βοηθήσει τον Τζο Μπάιντεν σε αυτήν την κρίσιμη, αμφίρροπη Πολιτεία, αναφέρει η εφημερίδα Washington Post.

Συνεργάτες του Μπλούμπεργκ είπαν ότι ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης έλαβε αυτήν την απόφαση την περασμένη εβδομάδα, μετά τα δημοσιεύματα ότι ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σκοπεύει να δαπανήσει 100 εκατομμύρια δολάρια από την προσωπική του περιουσία στην προεκλογική εκστρατεία του σε αυτήν την Πολιτεία.

Το προεκλογικό επιτελείου του Τραμπ και η Εθνική Ρεπουμπλικανική Επιτροπή ανακοίνωσαν την περασμένη Τετάρτη ότι τον Αύγουστο συγκέντρωσαν από δωρεές 210 εκατομμύρια, ποσό κατά πολύ μικρότερο από τα 364,5 εκατ. δολάρια που συγκέντρωσε ο Μπάιντεν τον ίδιο μήνα.

Η ψηφοφορία στη Φλόριντα ξεκινά στις 24 Σεπτεμβρίου και για αυτό είναι «επείγουσα ανάγκη» να ρίξουν οι Δημοκρατικοί χρήματα σε αυτήν την Πολιτεία πολύ γρήγορα, είπε στην εφημερίδα ο σύμβουλος του Μπλούμπεργκ, Κέβιν Σίκεϊ. «Ο Μάικ πιστεύει ότι επενδύοντας στη Φλόριντα, οι πόροι της εκστρατείας (του Μπάιντεν) και των Δημοκρατικών θα μπορέσουν να χρησιμοποιηθούν σε άλλες Πολιτείες, ιδίως στην Πενσιλβάνια», εξήγησε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ