Skip to main content

Ο Μπρούνο λε Μερ βρίσκεται στην Αθήνα για ειδική αποστολή

Σε περίπου εικοσιτέσσερις ώρες από τώρα, ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μπρούνο λε Μερ θα περνά την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου.

Σε περίπου εικοσιτέσσερις ώρες από τώρα, ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μπρούνο λε Μερ θα περνά την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου, για να συναντηθεί με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Επίσημο θέμα προς συζήτηση; Η αναθεώρηση του υπερβολικού πρωτογενούς πλεονάσματος για το 2021. Ως γνωστόν, αυτό είναι το βασικό πρόβλημα που θα απασχολήσει την κυβέρνηση στο επόμενο δεκαοκτάμηνο και όπως είναι φυσικό, δεν θέλει να αφήσει καμία ευκαιρία για λόμπινγκ, να πάει χαμένη.

Ακόμα κι αν είναι, εν πολλοίς ανεπίσημη, καθώς οι πληροφορίες λένε ότι ο λε Μερ φτάνει με την πρωινή πτήση της AirFrance, έχοντας ως τελικό προορισμό νησί του Αιγαίου για τις καλοκαιρινές διακοπές του. Ωστόσο, με την ευκαιρία, θα κάνει μια μικρή στάση στην Αθήνα, για να δει τον πρωθυπουργό.

Λίγες ώρες μετά τη συνάντηση του με τον λε Μερ ο κ. Μητσοτάκης θα πάρει το αεροπλάνο, με προορισμό τα πατρογονικά Χανιά, για ολιγοήμερες διακοπές. Τον Δεκαπενταύγουστο, ωστόσο, θα πάει στην Τήνο, όπως συνηθίζει να κάνει τα τελευταία χρόνια τη συγκεκριμένη εβδομάδα. Σε ό,τι αφορά στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι και φέτος ο κ. Τσίπρας παραθερίζει οικογενειακώς στο Σούνιο, αλλά από Δευτέρα δεν αποκλείεται να αναχωρήσει και προς άλλους καλοκαιρινούς προορισμούς, ενόψει της γιορτής του Δεκαπενταύγουστου.