Skip to main content

Ο Ναυτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης θα διοργανώσει το Eυρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων 420 & 470

Για την ανάθεση της διοργάνωσης στη Θεσσαλονίκη κατατέθηκε από το ΝΟΘ φάκελος με εκτενή αναφορά στον Όμιλο, τις εγκαταστάσεις και τη μαρίνα

Η ιστιοπλοϊκή διοργάνωση Eυρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων 420 & 470 θα φιλοξενηθεί σε δύο χρόνια στη Θεσσαλονίκη

Η διοργάνωση που θα διεξαχθεί τον Ιούλιο του 2024, με διοργανωτή τον Ναυτικό Όμιλο Θεσσαλονίκης. Η απόφαση ελήφθη κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης της κλάσης 420 που έγινε στην Ουγγαρία και ήταν ομόφωνη.

Για την ανάθεση της διοργάνωσης στη Θεσσαλονίκη, κατατέθηκε από το ΝΟΘ φάκελος με εκτενή αναφορά στον Όμιλο, τις εγκαταστάσεις και τη μαρίνα, αλλά και στην προϊστορία με τις διοργανώσεις που έχει φιλοξενήσει.

Ο πρόεδρος του ΝΟΘ, Ακης Τσαλίκης, τόνισε ότι «είναι στρατηγική απόφαση του Ομίλου να διοργανώνει κάθε χρόνο μία σπουδαία διεθνή ιστιοπλοϊκή διοργάνωση και αυτή τη ρότα θα κρατήσουμε, με απώτερο στόχο να καταστήσουμε τη Θεσσαλονίκη διεθνές ιστιοπλοϊκό κέντρο για προπονήσεις αλλά και για αγώνες. Για το 2023 ο Ναυτικός Ομιλος Θεσσαλονίκης έχει ήδη αναλάβει τη διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Οπτιμιστ και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα J24 και θα συνεχίσουμε το 2024 με το Eυρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων 420 & 470. Είμαι σίγουρος ότι και αυτή η διοργάνωση θα προβάλει στο μέγιστο δυνατό βαθμό και τη χώρα μας, αλλά και τη Θεσσαλονίκη».