Skip to main content

Ο Νάσσος Γεωργιάδης ορίστηκε νέος διευθύνων σύμβουλος στην ΕΥΑΘ

Νέος διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ ΑΕ ο Νάρκισσος Γεωργιάδης στη σημερινή έκτακτη ΓΣ - Σε τρεις άξονες θα κινηθεί η νέα διοίκηση της Εταιρείας

Ένας τεχνοκράτης με μεγάλη εμπειρία στον ιδιωτικό τομέα αναλαμβάνει τα ηνία της ΕΥΑΘ. Πρόκειται για τον Νάρκισσο Γεωργιάδη που ορίστηκε νέος διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ ΑΕ στη διάρκεια της σημερινής έκτακτης γενικής συνέλευσης της εταιρείας.

Όπως έγραψε η Voria.gr (δείτε εδώ), o νέος διευθύνων Νάρκισσος Γεωργιάδης είναι Θεσσαλονικιός, στέλεχος της αγοράς με εμπειρία στη διοίκηση και προϋπηρεσία πάνω από 20 χρόνια σε θέσεις πολυεθνικών και εισηγμένων εταιρειών στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ιδιαίτερα κολακευτικά ήταν τα σχόλια του επίσης νέου πρόεδρου της ΕΥΑΘ ΑΕ, Άγι Παπαδόπουλο, για τον κ. Γεωργιάδη. Ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε τη μακρά πορεία του κ. Γεωργιάδη στον ιδιωτικό τομέα και τα εχέγγυα που προσδίδει στη μετέπειτα πορεία του στην εταιρεία.  

Ο κ. Παπαδόπουλος, που πήρε τον λόγο πριν την ψήφιση των θεμάτων της έκτακτης γενικής συνέλευσης, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στους τρεις άξονες, στους οποίους θα κινηθεί η νέα διοίκηση της ΕΥΑΘ και είναι:

- η υλοποίηση επενδύσεων για την αύξηση της αποδοτικότητας της εταιρείας.
- η ορθολογικότερη λειτουργία της επιχείρησης.
- η μείωση του κόστους παραγωγής με τη μείωση και του ενεργειακού κόστους.

Για τη μείωση του ενεργειακού κόστους η εταιρεία, μετά την εκπόνηση προμελέτης, σχεδιάζει την εγκατάσταση δύο φωτοβολταϊκών μονάδων, ισχύος 1 MW η κάθε μία, σε χώρους που υπάρχουν στο Διϋλιστήριο Νερού, εντός του 2020.

Υπενθυμίζεται ότι το επενδυτικό πρόγραμμα της ΕΥΑΘ για την πενταετία ανέρχεται σε 175 εκατ. ευρώ και τα σημαντικότερα έργα του αφορούν την επέκταση του Διϋλιστηρίου Νερού, την ανακατασκευή τμήματος του αγωγού της Αραβησσού και παρεμβάσεις αντιμετώπισης των διαρροών του δικτύου ύδρευσης.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο, άμεσα και αφού ολοκληρωθούν οι συζητήσεις με το Σωματείο των Εργαζομένων, θα υπογραφεί νέα συλλογική σύμβαση εργασίας, με σκοπό την αποκατάσταση της εργασιακής ειρήνης και την καλή συνεργασία μεταξύ διοίκησης και εργαζομένων.

Στόχος η ΕΥΑΘ να γίνει πρότυπο

«Στόχος μας είναι να γίνει η ΕΥΑΘ μία εταιρεία Κοινωνικής Ωφέλειας – πρότυπο, καθώς διαθέτει την οικονομική ευρωστία και τεχνογνωσία για να το πράξει», τόνισε η διευθύνουσα σύμβουλος της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας (ΕΕΣΥΠ) Ράνια Αικατερινάρη, εκπροσωπώντας τον βασικό μέτοχο στη σημερινή έκτακτη γενική συνέλευση.

Μάλιστα, όπως είπε η επικεφαλής του Υπερταμείου, η ΕΥΑΘ θα ενώσει δυνάμεις με την ΕΥΔΑΠ, προκειμένου οι δυο μεγάλες εταιρείες να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά κοινά προβλήματα.

Απαντώντας σε ερωτήσεις που έκαναν δημοσιογράφοι, μετά το πέρας της γενικής συνέλευσης, σχετικά με την τύχη του 24% των μετοχών που παρέμεινε στο ΤΑΙΠΕΔ, η ίδια είπε ότι το Ταμείο εξετάζει τους τρόπους αξιοποίησης αυτού του ποσοστού και πως ακόμη δεν έχει ανοίξει διαγωνιστική διαδικασία πώλησης.

Η γενική συνέλευση

Σημειώνεται πως η συνέλευση των μετόχων, πέραν της τοποθέτησης του νέου διευθύνοντος συμβούλου, αποφάσισε μετά από από σχετική πρόταση την τοποθέτηση του Θεόδωρου Κουλούρη ως μέλους του Δ.Σ., στη θέση του παραιτηθέντος κ. Σαμαρά. Ο κ. Κουλούρης κάλυψε το κενό στην Επιτροπή Εσωτερικού Ελέγχου, που είχε δημιουργηθεί με την αποχώρηση του κ. Σαμαρά.