Skip to main content

Ο νέος αρχηγός της Ν.Δ. θα εκλεγεί στις 7 Νοεμβρίου

Στις 7 Νοεμβρίου, ορίστηκε η διενέργεια του συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας , με αποκλειστική αρμοδιότητα την εκλογή νέου προέδρου της παράταξης. Οι εργασίες του συνεδρίου θα διαρκέσουν μόλις μια ημέρα
Στις 7 Νοεμβρίου, ορίστηκε η διενέργεια του έκτακτου συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας , με αποκλειστική αρμοδιότητα την εκλογή νέου προέδρου της παράταξης. Οι εργασίες του συνεδρίου θα διαρκέσουν μόλις μια ημέρα.

Όσον αφορά την  σύνθεση του συνεδρίου, αποφασίστηκε ότι θα μετέχουν βουλευτές και πολιτευτές  της παράταξης, παρά την εισήγηση Αβραμόπουλου που ζήτησε να εκλεγεί ο νέος πρόεδρος από τη βάση του κόμματος. «Πρέπει να στηθούν κάλπες σε ολόκληρη την Ελλάδα, ώστε όλοι οι ψηφοφόροι της ΝΔ να αναδείξουν τον αρχηγό του κόμματος», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αβραμόπουλος.

Για «γραφειοκρατική διαδικασία» έκανε λόγο ο   Βαγγέλης Μεϊμαράκης, αναφερόμενος στο έκτακτο συνέδριο. Ο κ. Μεϊμαράκης πρότεινε την διενέργεια προσυνεδριακών διεργασιών και με βάση αυτήν την πρόταση  συζητούσε επί δύο ώρες με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή.  Ωστόσο, ο απερχόμενος πρωθυπουργός αποφάσισε τελικά να γίνει μόνο το έκτακτο συνέδριο της μιας ημέρας, καθώς έκρινε πως η διαδικασία που πρότεινε ο Βαγγέλης ΜεΪμαράκης θα ήταν χρονοβόρα.  

Άγνωστο παραμένει το  ποιος θα είναι ο Πρόεδρος της επιτροπής του συνεδρίου. Δήλωση για το θέμα έκανε έξω από την Ρηγίλλης ο πρώην βουλευτής Γιώργος Καλαντζής, ο οποίος πρότεινε τον Γιάννη Βαρβιτσιώτη,λέγοντας ότι το δικαιούται, με βάση την ιστορία του αλλά και την ουδέτερη στάση του.

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΝΔ στη Ρηγίλλης είχε και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Σιούφας, για τον οποίο υπάρχουν εισηγήσεις να αναλάβει την προεδρία του Συνεδρίου

Ο Αντώνης Σαμαράς, από την πλευρά του, απέφυγε και σήμερα να ανοίξει τα χαρτιά του και παρά τις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων, δεν απάντησε αν θα διεκδικήσει την προεδρία του κόμματος.«Δεν είναι ώρα τώρα για τέτοια συζήτηση» είπε ο κ. Σαμαράς.