Δευτέρα 6 Απριλίου 2020
x

Ο ΚΑΐΣΗΣ ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ανασυγκροτείται η Διοικούσα Επιτροπή του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος με το υπουργείο Παιδείας να ανακοινώνει τον νέο της πρόεδρο.

Στην ανασυγκρότηση της Διοικούσας Επιτροπής του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος προχωρά το υπουργείο Παιδείας, με βάση τις διατάξεις του πρόσφατα ψηφισθέντος νόμου 4653/2020.

Πρόεδρος ορίζεται ο Καθηγητής κ.Αθανάσιος Καΐσης, ο οποίος, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση του υπουργείου, έχει κάνει σπουδές στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχει υπηρετήσει σε καίριες διοικητικές θέσεις.

Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) με μεταπτυχιακές σπουδές στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Χαϊδελβέργης. Από τον Οκτώβριο του 1978 μέχρι τον Αύγουστο του 2014 δίδαξε στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ Αστικό Δικονομικό Δίκαιο. Διδάσκει έως σήμερα στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Αστικό, Αστικό Δικονομικό και Εργατικό Δίκαιο» της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ. Διετέλεσε διευθυντής του Τομέα Αστικού, Αστικού Δικονομικού και Εργατικού Δικαίου της Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών (ΝΟΠΕ) του ΑΠΘ και είναι μέλος της Συγκλήτου και πολλών πανεπιστημιακών επιτροπών του ΑΠΘ.

Από το 2008 μέχρι τον Μάιο του 2019, υπηρέτησε ως μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος (ΔΙΠΑΕ). Έχει διατελέσει, μεταξύ άλλων, πρόεδρος, του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας, της Εταιρίας Παροχής Αερίου Θεσσαλονίκης, του Εποπτικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Ευρεσιτεχνιών, καθώς και Επιτροπών Διενέργειας Μεγάλων Διεθνών Διαγωνισμών και Νομοπαρασκευαστικών Επιτροπών.

Έχει πλούσιο συγγραφικό και ερευνητικό έργο.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ