Skip to main content

Ο Νίκος Χαρδαλιάς στη Διάσκεψη του Βερολίνου για την Ασφάλεια

Ο κ. Χαρδαλιάς, στο περιθώριο των εργασιών της Διάσκεψης, συναντήθηκε με την ομόλογό του των ΗΠΑ για θέματα Διεθνούς Ασφάλειας Σελέστ Γουαλάντερ

Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς συμμετείχε τις τελευταίες δύο ημέρες στην 22η Διάσκεψη του Βερολίνου για την Ασφάλεια που διοργάνωσε η ανεξάρτητη εφημερίδα των εργαζόμενων στο γερμανικό Δημόσιο «Behörden Spiegel», με κεντρικά θέματα τον πόλεμο της Ουκρανίας, τον ρόλο του ΝΑΤΟ, τις απειλές νέου τύπου και τις νέες τεχνολογίες στα εξοπλιστικά συστήματα.

Χώρα - εταίρος της φετινής Διάσκεψης ήταν η Νορβηγία, ενώ κεντρικοί ομιλητές ήταν μεταξύ άλλων ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς, ο νορβηγός πρωθυπουργός Γιόνας Γκαρ Στέρε, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ και οι υπουργοί 'Αμυνας της Γερμανίας Κριστίνε Λάμπρεχτ, της Νορβηγίας Μπγιέρν 'Αριλντ Γκραμ, της Σουηδίας Πελ Γιόνσον και της Φινλανδίας 'Αντιι Καϊκόνεν.

Στο πλαίσιο της Διάσκεψης, Γερμανία και Νορβηγία ανακοίνωσαν την κοινή πρωτοβουλία τους για δημιουργία ΝΑΤΟϊκού μηχανισμού προστασίας των υποθαλάσσιων ενεργειακών και τηλεπικοινωνιακών υποδομών, ενώ παράλληλα με τη Διάσκεψη πραγματοποιήθηκε έκθεση με πρωτοπόρες νέες τεχνολογίες στον τομέα της ασφάλειας και της άμυνας.

Ο κ. Χαρδαλιάς, στο περιθώριο των εργασιών της Διάσκεψης, συναντήθηκε με την ομόλογό του των ΗΠΑ για θέματα Διεθνούς Ασφάλειας Σελέστ Γουαλάντερ και με τον πρόεδρο της Στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ, στρατηγό Ρόμπερτ Μπρίγκερ.