Skip to main content

Ο νομάρχης Δράμας κ. Κ. Ευμοιρίδης δημοσιοποιεί ρηξικέλευθες προτάσεις

Ο πρόεδρος της παράταξης της ΝΔ να εκλέγεται από τη βάση και όχι από το Συνέδριο και οι υποψήφιοι Βουλευτές να υποδεικνύονται από τα μέλη της παράταξης του κάθε νομού, προτείνει ο τ. βουλευτής και νυν
Ρηξικέλευθες προτάσεις  για ανασύσταση της ΝΔ και της λειτουργίας της υπό νέες δομές, ώστε να επανακτήσει την πολιτική της κυριαρχία σε ιδεολογικό και πολιτικό επίπεδο, δημοσιοποιεί ο νομάρχης Δράμας και τ. βουλευτής της ΝΔ κ.Κωνσταντίντος Ευμοιρίδης.

Ο κ. Ευμοιρίδης επισημαίνει ότι σήμερα, μετά την ήττα της 4ης Οκτωβρίου, ανοίγεται μία μοναδική ευκαιρία για τη Νέα Δημοκρατία να εξαλείψει τις αδυναμίες της. Κατά τη γνώμη του η εκλογή του νέου προέδρου του κόμματος πρέπει να αποτελέσει το πρώτο βήμα για το άνοιγμα του κόμματος στην κοινωνία και για την προσέλκυση σε αυτό νέων ανθρώπων που ενδιαφέρονται για τον τόπο τους και την πατρίδα τους και που έχουν τη διάθεση της προσφοράς, αλλά λόγω των σημερινών συνθηκών αποφεύγουν να συμμετάσχουν στα κοινά.

Για τους λόγους αυτούς κατά τον κ. Ευμοιρίδη θα πρέπει:

-Να διαλυθούν όλες οι κομματικές οργανώσεις και να επανασυσταθούν με εγγραφή μελών από μηδενική βάση.
-Η οργάνωση του κόμματος και των περιφερειακών οργανώσεων θα πρέπει να διέπεται από δημοκρατικές διαδικασίες και από τις αρχές της «μετα-επιχειρηματικής» διοίκησης, καθώς και την αρχή της δημιουργικής αξιοποίησης των συγκρούσεων.
-Ο Πρόεδρος της παράταξης να εκλέγεται από τη βάση και όχι από το Συνέδριο.
-Οι υποψήφιοι Βουλευτές να υποδεικνύονται από τα μέλη της παράταξης του κάθε Νομού.
-Να επαναδιατυπωθούν οι αρχές και οι αξίες που πρεσβεύει η παράταξη και να προταχθεί η κοινωνική δικαιοσύνη την οποία ενστερνίζεται και πρεσβεύει. Ταυτόχρονα, θα πρέπει να παρουσιάσει στο λαό πειστικό και αποτελεσματικό κοινωνικό πρόγραμμα, προσαρμοσμένο στις σημερινές και ιδίως στις επερχόμενες κοινωνικές ανακατατάξεις.
-Στο πλαίσιο αυτό και μετά την παγίωση της Δημοκρατίας στη χώρα μας θα πρέπει να αναζητηθεί νέος τίτλος και έμβλημα, που να υποδηλώνουν το κοινωνικό πρόσωπο της παράταξης.

Στην αμέσως επόμενη φάση, η παράταξη θα πρέπει να πρωταγωνιστεί για την αναμόρφωση και τον εκσυγχρονισμό του πολιτικού μας συστήματος, ούτως ώστε η Ελλάδα να πάψει να είναι ουραγός στην παγκόσμια σκηνή και οι πολίτες να ανακτήσουν την εμπιστοσύνη τους στο πολιτικό σύστημα και τους πολιτικούς.

Στο πλαίσιο αυτό θα πρέπει κατά την επόμενη αναθεώρηση του Συντάγματος η παράταξη να προτείνει:

-Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να εκλέγεται από το λαό και όχι από τη Βουλή.
-Τη μείωση των εκλεγομένων Βουλευτών της χώρας σε 150-200.
-Το ασυμβίβαστο της βουλευτικής και υπουργικής ιδιότητας.
-Υπουργοί – Υφυπουργοί – Γενικοί Γραμματείς – Πρόεδροι και Διοικητές Οργανισμών να έχουν κώλυμα εκλογής στις πρώτες εκλογές μετά τη λήξη της θητείας τους.
-Να θεσπιστεί θέση μονίμου Υφυπουργού Εξωτερικών που θα προέρχεται από το Διπλωματικό Σώμα για μία δεκαετία.
-Να καθιερωθεί θέση Αντιπροέδρου στην Κυβέρνηση, η σύνθεση της οποίας να μην ξεπερνά τους 12 Υπουργούς – 12 Υφυπουργούς και 24 Γενικούς Γραμματείς.
-Υποψήφιοι Βουλευτές που δεν εκλέγονται να μη διορίζονται Γενικοί Γραμματείς, Πρόεδροι ή Διοικητές Οργανισμών.
-Να αναθεωρηθεί όλο το διοικητικό σύστημα της χώρας με:
α) Επαναπροσδιορισμό των ορίων όλων των εξουσιών: δικαστικής, νομοθετικής, εκτελεστικής.
β) Να καθιερωθεί ως τέταρτη εξουσία η Αυτοδιοίκηση και να προχωρήσει η Διοικητική Μεταρρύθμιση.
-Να καθιερωθεί συνταγματικά η απλή αναλογική ως μόνιμο εκλογικό σύστημα με πριμοδότηση των δύο πρώτων κομμάτων, με 20 και 10 έδρες αντίστοιχα.
-Ο ελάχιστος καθαρός μισθός και η μικρότερη σύνταξη να μην είναι κατώτερη των 800 Ευρώ.
-Κανένας μισθός στο Δημόσιο γενικά (Δημόσιο – Οργανισμοί – Ιδρύματα κ.λπ.) να μην είναι μεγαλύτερος από τη βουλευτική αποζημίωση και η αύξηση των αποδοχών να είναι ενιαία για όλους στο Δημόσιο.