Skip to main content

Ο Νομάρχης Λάρισας εγκαινίασε καινούριο Δημοτικό

Το διδακτήριο του 5ου και 36ου Δημοτικού Σχολείου εγκαινίασε την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου ο Νομάρχης Λάρισας κ. Λουκάς Κατσαρός.
Το διδακτήριο του 5ου και 36ου  Δημοτικού Σχολείου εγκαινίασε την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου ο Νομάρχης Λάρισας κ. Λουκάς Κατσαρός, με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.

Όπως επισήμανε ο κ. Κατσαρός  είναι ένα σχολείο που δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα τα καλύτερα ιδιωτικά σχολεία της χώρας. Επιπλέον παρέχονται σύγχρονες υποδομές που θα εξασφαλίσουν καλύτερες συνθήκες εκπαίδευσης για τα παιδιά.

Το σχολείο είναι ένα συγκρότημα σύγχρονων προδιαγραφών, το οποίο περιλαμβάνει εκτός από τα αναγκαία γραφεία και την αίθουσα βιβλιοθήκης, 18 αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσα πολλαπλής χρήσεις, αίθουσα γυμναστικής και όλη γενικά την αναγκαία υποδομή που διαθέτει κάθε σύγχρονο σχολείο. Συμπληρώνεται επίσης από το νέο νηπιαγωγείο που συστεγάζεται στο παλαιό κτίριο του 5ου Δημοτικού Σχολείου.

Σημαντικό είναι το έργο που επιτελεί η Νομαρχία Λάρισας στον τομέα της σχολικής στέγης σε συνεργασία και με το Υπουργείο Παιδείας, όπως αναφέρει ο κ. Κατσαρός. Συγκεκριμένα 46 νέα σχολικά κτίρια κατασκευάστηκαν και βρίσκονται σε εξέλιξη στο νομό κάνοντας πράξη το μεγάλο στόχο της Νομαρχίας για σχολεία με πρωινή βάρδια. Ακόμα, γίνεται μεγάλη προσπάθεια για αποκέντρωση των σχολείων της Λάρισας στις γειτονιές και στα προάστια. Χαρακτηριστική είναι και η προσπάθεια βελτίωσης των σχολικών υποδομών με ανακαινίσεις διδακτηρίων και προσθήκες αιθουσών.

«Δώσαμε πολύ αγώνα για το διδακτήριο αυτό, που είναι ένα στολίδι για τη συνοικία και την πόλη της Λάρισας, γιατί η Νομαρχιακή Αρχή κάνει πράξη ό, τι υπόσχεται» τόνισε χαρακτηριστικά ο Νομάρχης κ. Λουκάς Κατσαρός.


Ε.Κ.