Skip to main content

Ο Νομάρχης Πιερίας θα παραστεί στην 81η Σύνοδο της Ολομέλειας της Επιτροπής των Περιφερειώ

Η αντιμετώπιση της παγκόσμιας κρίσης, η στρατηγική της Ε.Ε. για την περιοχή του Δούναβη, οι τοπικές και οι περιφερειακές λύσεις στην αλλαγή του κλίματος είναι μερικά από τα θέματα που θα αναπτυχθούν.
Στην 81η Σύνοδο της Ολομέλειας της Επιτροπής των Περιφερειών που διεξάγεται στις Βρυξέλλες από τις 5 έως τις 7 Οκτωβρίου 2009, συμμετέχει ο Νομάρχης Πιερίας κ. Γιώργος Παπαστεργίου, ως τακτικό μέλος της ΕτΠ.
 
Στην έναρξη των εργασιών της Συνόδου θα παρίσταται και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Manuel Barroso, ενώ θα χαιρετίσουν η πρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κα Danuta Hubner καθώς και ο πρόεδρος της Επιτροπής των Περιφερειών Luc Van Den Brande.

Μεταξύ των θεμάτων που θα αναπτυχθούν κατά τη διάρκεια των εργασιών είναι η αντιμετώπιση της παγκόσμιας κρίσης, η στρατηγική της Ε.Ε. για την περιοχή του Δούναβη, η πρόληψη της βίας κατά των γυναικών, οι τοπικές και οι περιφερειακές λύσεις στην αλλαγή του κλίματος κ.α.

Αξίζει να σημειωθεί ότι συγχρόνως ο Νομάρχης θα συμμετάσχει και στις εκδηλώσεις της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας των Περιφερειών και των Πόλεων (Open Days) που διοργανώνονται στις Βρυξέλλες.

Χριστίνα Καραμανίδου