Skip to main content

Ο νομπελίστας Βάργκας Λιόσα αποκάλεσε τον Τραμπ κλόουν και ρατσιστή

Είναι μια χώρα υπερβολικά σημαντική για τον υπόλοιπο κόσμο για να έχει στον Λευκό Οίκο έναν ρατσιστή κλόουν όπως ο Τραμπ, τόνισε ο λογοτέχνης.

Επίθεση προς τον Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε σήμερα ο περουβιανός νομπελίστας της Λογοτεχνίας Μάριο Βάργκας Λιόσα, χαρακτηρίζοντας τον ως «κλόουν» και «ρατσιστή» ενώ τόνισε πως το γεγονός αυτό θα καταδικάσει το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα στην ήττα εάν τον επιλέξει ως υποψήφιό του για τις αμερικανικές προεδρικός εκλογές του Νοεμβρίου.

«Είναι ένας κίνδυνος για τις Ηνωμένες Πολιτείες», δήλωσε ο Βάργκας Λιόσα, ο οποίος ήταν και ο ίδιος το 1990 υποψήφιος της κεντροαριστεράς για την προεδρία του Περού.

«Είναι μια χώρα υπερβολικά σημαντική για τον υπόλοιπο κόσμο για να έχει στον Λευκό Οίκο έναν κλόουν, έναν δημαγωγό κι έναν ρατσιστή όπως ο κ. Τραμπ», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στη Μαδρίτη για να παρουσιάσει το νέο του μυθιστόρημα «Cinco esquinas» (Πέντε Γωνιές).

Ο Τραμπ, που είναι το φαβορί στις προκριματικές εκλογές του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, έχει δηλώσει πως θέλει να ανεγείρει ένα τείχος κατά μήκος των συνόρων των ΗΠΑ με το Μεξικό και να απελάσει 11 εκατομμύρια παράνομους μετανάστες. Είπε επίσης τον περασμένο Ιούνιο που άρχισε την εκστρατεία του πως οι μεξικανοί μετανάστες είναι βιαστές και ντίλερ ναρκωτικών.

Ο Βάργκας Λιόσα είπε ότι η «φαινομενικά ασταμάτητη» εκστρατεία του Τραμπ θα αποτελέσει εγγύηση ότι το Δημοκρατικό Κόμμα θα κερδίσει άλλη μια προεδρική θητεία.

«Η Χίλαρι Κλίντον είναι σίγουρο ότι θα κερδίσει μια μεγάλη νίκη, αν ο ρεπουμπλικανός υποψήφιος είναι ο Ντόναλντ Τραμπ», δήλωσε.

Ο Βάργκας Λιόσα, 79 ετών, κέρδισε το Νόμπελ Λογοτεχνίας το 2010 και τώρα ζει στη Μαδρίτη.