Skip to main content

Ο νοτιάς βρόμισε τον Θερμαϊκό - Βγήκε για... σκούπα η Αλκίππη (vid)

Οι ισχυροί νότιοι άνεμοι των τελευταίων ημερών έφεραν σκουπίδια στον Θερμαϊκό - Σήκωσε... μανίκια η Αλκίππη για να βελτιώσει την αποκρουστική εικόνα

Με ένα πηκτό... κοκτέιλ από κάθε λογής σκουπίδια και φύκη σε αποσύνθεση γέμισε η ακτογραμμή της πόλης της Θεσσαλονίκης, καθώς οι ισχυροί νοτιάδες των τελευταίων ημερών «έφεραν» ό,τι βρομιά βρήκαν στο διάβα τους μέσα στον κόλπο του Θερμαϊκού.

Στα σκουπίδια που επιπλέουν μπροστά από νέα και παλαιά παραλία περιλαμβάνονται πλαστικά μπουκάλια, δοχεία από καλλυντικά, κουτάκια από χαρτί, ξύλα, αποτσίγαρα, φύκη και άλλα... καλούδια, συνθέτοντας μία αποκρουστική εικόνα για όσους έμειναν στην πόλη παρά το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος και θέλησαν να κάνουν μία βόλτα στο παραλιακό μέτωπο. Κάπου ανάμεσα στα εκατοντάδες σκουπίδια εθεάθησαν και κοπάδια από μέδουσες, σε ένα σύνηθες για την εποχή φαινόμενο, όπως έγραψε πρόσφατα η Voria.gr.

Αυτή η κακή κατάσταση του Θερμαϊκού προκάλεσε την παρέμβαση του αντιρρυπαντικού σκάφους Αλκίππη, που άρχισε να σκουπίζει τα επιπλέοντα απορρίμματα. Σύμφωνα με τους υπευθύνους, βάσει εικόνας, ο καθαρισμός μπορεί να διαρκέσει από 4 έως και 6 ώρες.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από την Αλκίππη επί τω έργω: