Skip to main content

Ο Ντάισελμπλουμ ένας από τους παραλήπτες των τρομο-δεμάτων

Οι ελληνικές αρχές εντόπισαν χθες οκτώ ύποπτα πακέτα στο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι με παραλήπτες Ευρωπαίους αξιωματούχους.

Ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, ήταν παραλήπτης ενός εκ των οκτώ παγιδευμένων πακέτων, τα οποία εντοπίστηκαν στα ΕΛΤΑ, προτού φθάσουν στον προορισμό τους, επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπός του Κουν Χέλινκ, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Σημειώνεται ότι οι ελληνικές αρχές εντόπισαν χθες οκτώ ύποπτα πακέτα στο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι Αττικής, με παραλήπτες Ευρωπαίους αξιωματούχους και διεθνείς οικονομικούς οργανισμούς (δείτε αναλυτικότερα εδώ).

Σύμφωνα με πληροφορίες, ως αποστολείς δεν αναγράφονταν πολιτικά πρόσωπα, αλλά κυρίως πανεπιστημιακοί.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Πέμπτη, παγιδευμένος φάκελος με προέλευση την Ελλάδα εξερράγη στα γραφεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο Παρίσι, τραυματίζοντας ελαφρά μία διοικητική υπάλληλο. Στη θέση του αποστολέα, αναγραφόταν το όνομα του εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Βασίλη Κικίλια (δείτε εδώ).

Μία ημέρα νωρίτερα, την περασμένη Τετάρτη, πακέτο με εκρηκτικά εντοπίστηκε στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών με παραλήπτη τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Στη θέση του αποστολέα, αναγραφόταν το όνομα του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας Άδωνι Γεωργιάδη. Την ευθύνη για την αποστολή του συγκεκριμένου πακέτου, ανέλαβε η «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» (δείτε εδώ).