Skip to main content

Ο Ντόναλντ Τραμπ βρίσκει... δουλειά πρέσβη στον Φάρατζ

Η αντίδραση του Λονδίνου, που δεν είχε κρύψει εξαρχής τη δυσφορία του στην απόπειρα Φάρατζ να γίνει «διαμεσολαβητής» ήταν άμεση και κατηγορηματική.

Να... αποκαταστήσει εργασιακά το ένα από τα δύο πρόσωπα του Brexit, τον Νάιτζελ Φάρατζ, θέλει ο Ντόναλντ Τραμπ, που όχι μόνο εξυμνεί τις ικανότητές του αλλά και του έχει ήδη βρει την ιδανική θέση: «Θα ήταν εξαιρετικός πρέσβης της Βρετανίας στις ΗΠΑ» είπε σε tweet του.

Η αντίδραση του Λονδίνου, που δεν είχε κρύψει εξαρχής τη δυσφορία του στην απόπειρα Φάρατζ να γίνει «διαμεσολαβητής» με το Λευκό Οίκο, ήταν άμεση και κατηγορηματική.

Ο Νάιτζελ Φάρατζ, που είχε πριν τις αμερικανικές εκλογές συνταχθεί μαχητικά με τον Τραμπ (εμφανιζόμενος και σε συγκεντρώσεις του), ήταν ο πρώτος ευρωπαίος πολιτικός που συναντήθηκε με τον ρεπουμπλικανό μετά την εκλογή του.

Ήδη από τότε, η βρετανική κυβέρνηση είχε διαμηνύσει ότι στην επιδίωξή της για συνεργασία με τον αμερικανό πρόεδρο «δεν χρειάζεται διαμεσολαβητές». Η αναφορά εκείνη ήταν ξεκάθαρο «άδειασμα» στον Φάρατζ.

Ο αμερικανός φίλος τού Φάρατζ όμως δεν το έβαλε κάτω. Τα ξημερώματα της Τρίτης έγραψε στο Twitter πως «πολλοί θα ήθελαν να δουν τον Φάρατζ να εκπροσωπεί τη Βρετανία ως πρέσβης στις ΗΠΑ». Και για να γίνει ακόμη σαφέστερος, συμπλήρωσε πως κατά τη δική του άποψη ο Φάρατζ «θα έκανε εξαιρετική δουλειά».

Το Λονδίνο απάντησε αμέσως. Εκπρόσωπος του βρετανικού πρωθυπουργικού γραφείου ανέφερε ξεκάθαρα το πρωί ότι «δεν υπάρχει κενή θέση πρέσβη της Βρετανίας στις ΗΠΑ».