Skip to main content

Ο Ολυμπιακός θέλει να αφαιρεθεί το περυσινό πρωτάθλημα του ΠΑΟΚ

Ο Ολυμπιακός, αν προσφύγει και αυτός τελικά στο CAS, σκοπεύει να ζητήσει μεγαλύτερη τιμωρία του ΠΑΟΚ, δηλαδή όχι απλά αφαίρεση βαθμών, αλλά υποβιβασμό

Η υπόθεση με την καταγγελία του Ολυμπιακού για πολυϊδιοκτησία του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης αναμένεται να έχει και συνέχεια. Οι «ερυθρόλευκοι» που επαναλαμβάνουν μετά την τιμωρία αφαίρεσης βαθμών των δύο ομάδων ότι «o ΠΑΟΚ και η Ξάνθη γλυτωσαν τον υποβιβασμό χάρη στην κυβερνητική παρέμβαση και την αλλαγή του νόμου», αναμένουν την απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ.

Η Επιτροπή πέρα από την καταγγελία του Ολυμπιακού έχει στα χέρια της και την τελεσίδικη απόφαση της Εφέσεων της ΕΠΟ. Από εκεί και πέρα, όπως γράφει η «Live Sport», οι «ερυθρόλευκοι» αναμένουν από την Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ να δει ποια αδικήματα έχουν συντελεστεί και να επιβάλλει και εκείνη με τη σειρά της ποινές της.

Ο Ολυμπιακός υποστηρίζει ότι οι παραβάσεις του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης δεν αφορούν μόνο αυτή την περίοδο, αλλά και την περυσινή και θεωρούν ότι πρέπει να αφαιρεθεί ο τίτλος του πρωταθλητή από τον «Δικέφαλο του Βορρά». Ταυτόχρονα αναμένουν να διαπιστώσουν αν θα επιβληθούν ποινές σε πρόσωπα και ποιες θα είναι αυτές.

Στο στρατόπεδο του Ολυμπιακού τονίζουν πως υπάρχει και το κομμάτι της ποινικής δικαιοσύνης. Περιμένουν να δουν αν θα υπάρξει κινητικότητα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ζητώντας την απόφαση και το σκεπτικό της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού της Πειθαρχικής Επιτροπής της Super League και της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ.

Μάλιστα, οι «ερυθρόλευκοι» αν και ακόμα δεν το έχουν αποφασίσει, είναι υπό σκέψη να προσφύγουν κι αυτοί στο CAS, όπως έχει γνωστοποιήσει ότι θα κάνει ο ΠΑΟΚ που θα ζητήσει να ανατραπεί η απόφαση τιμωρίας του για πολυϊδιοκτησία με την Ξάνθη. Ο Ολυμπιακός σκοπεύει να ζητήσει μεγαλύτερη τιμωρία του ΠΑΟΚ, δηλαδή όχι απλά αφαίρεση βαθμών, αλλά υποβιβασμό. Η σχετική απόφαση θα ληφθεί κατόπιν συνεννοήσης με ξενους δικηγόρους, με τους οποίους συνεργάζονται οι «ερυθρόλευκοι» για θέματα σχετικά με το CAS.