Skip to main content

Ο Ολλανδός Joost Brantjes παρουσιάζει τη Θεσσαλονίκη στο εβραϊκό κοινό

Ο Ολλανδός δημοσιογράφος ξεναγήθηκε στη Θεσσαλονίκη σε ένα ταξίδι εξοικείωσης που διοργάνωσαν ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης και ο ΕΟΤ Κάτω Χωρών

Ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Γραφείο ΕΟΤ Κάτω Χωρών διοργάνωσαν ταξίδι εξοικείωσης στη Θεσσαλονίκη για τον Ολλανδό δημοσιογράφο Joost Brantjes.

Ο κ. Joost Brantjes, από την πλατφόρμα https://jonet.nl/ η οποία απευθύνεται κυρίως σε κοινό με εβραϊκό υπόβαθρο, φιλοξενήθηκε στη Θεσσαλονίκη για να προβάλει την πόλη ως προορισμό που συνδυάζει την ποιότητα, την καλοζωία, την γαστρονομία αλλά κυρίως ως μία πόλη που ήκμασε μία από τις μεγαλύτερες εβραϊκές κοινότητες διεθνώς και θεωρείται η «Μητέρα του Ισραήλ» (“Madre de Israel”) γιατί υπήρξε η Μητρόπολη των Εβραίων της Μεσογείου.

Σε συνεργασία με την Ισραηλιτική Κοινότητα της Θεσσαλονίκης, ο δημοσιογράφος ξεναγήθηκε στο Εβραϊκό Μουσείο Θεσσαλονίκης, στο οποίο διαφυλάσσεται η μακραίων ιστορική μνήμη της Εβραϊκής παρουσίας στη πόλη.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Jonet.nl έχει 300.000 μοναδικούς επισκέπτες τον χρόνο και 4.7 εκ. page views από τις 21/7/2020 έως τις 31/12/200 ενώ η παρουσία του είναι ισχυρή και στα social media.

To 50% των επισκεπτών της πλατφόρμας Jonet.nl είναι Εβραϊκής καταγωγής, άνω των 40 ετών, υψηλού μορφωτικού και οικονομικού επιπέδου.

Τη διαμονή του κου Brantjes ανέλαβε το ξενοδοχείο Astoria Hotel Thessaloniki.