Skip to main content

Ο όμιλος GEFCO εξαγόρασε την ισπανική εταιρεία GLT

O όμιλος που δραστηριοποιείται στον κλάδο μεταφορών και logistics, ενισχύεται στη διακίνηση φορτίων μεταξύ Ευρώπης και Μαρόκου.

Ο όμιλος GEFCO, με διεθνή παρουσία στον κλάδο της βιομηχανικής εφοδιαστικής διαχείρισης και ισχυρή δύναμη στα logistics της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Ευρώπη, ανακοίνωσε σήμερα την εξαγορά της ισπανικής GLT, εταιρείας με εξειδίκευση στις μεταφορές ανάμεσα σε Ευρώπη και Μαρόκο.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, η εξαγορά είναι μεγάλης στρατηγικής σημασίας για την GEFCO, η οποία ενισχύει την παρουσία της εταιρείας στην περιοχή, σε μια περίοδο ολοένα αυξανόμενου εμπορίου μεταξύ Ευρώπης και Μαρόκου στην αυτοκινητοβιομηχανία, το λιανικό εμπόριο και τον κλάδο της μόδας. Η συμφωνία μεταξύ της GLT και της GEFCO υπόκειται σε έγκριση από τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές.

Η GLT, που ιδρύθηκε το 1998, είναι μία εξειδικευμένη εταιρεία με ηγετική θέση στο πέρασμα του πορθμού του Γιβραλτάρ. Έχει συνάψει ισχυρές συνεργασίες με πελάτες στους κλάδους της αυτοκινητοβιομηχανίας και της μόδας. Η εταιρεία διαδραματίζει κυρίαρχο ρόλο στις εμπορικές μεταφορές στην περιοχή μεταξύ Αλχεθίρας και Ταγγέρης, πραγματοποιώντας πάνω από 16.000 δρομολόγια τον χρόνο, με 75 φορτηγά και 380 τρέιλερ.

Η GLT θα τελεί υπό την πλήρη ιδιοκτησία και διαχείριση της GEFCO Ισπανίας, ως εξειδικευμένη επιχειρηματική οντότητα για την στρατηγικής σημασίας περιοχή μεταξύ Ευρώπης και Μαρόκου.

Σημειώνεται ότι ο όμιλος GEFCO, δραστηριοποιείται και στην Ελλάδα με την GEFCO Greece, που ιδρύθηκε το 2015.

H GEFCO, mε παρουσία σε περισσότερες από 150 χώρες, είναι μία από τις 10 κορυφαίες ευρωπαϊκές εταιρείες του χώρου της. Πραγματοποίησε κύκλο εργασιών 4,2 δισ. ευρώ το 2016 και απασχολεί 12.000 εργαζόμενους.