Skip to main content

Ο όρος του Καϊτεζίδη στη ΝΔ για να πει οριστικά το «ναι»

Κρίσιμη μέρα για τον γαλάζιο υποψήφιο στον κεντρικό δήμο - Από τι θα κριθεί η τύχη της υποψηφιότητας Καϊτεζίδη στον οποίο έχει καταλήξει η Πειραιώς

Γράφει ο Σαλονικιός

Η σημερινή μέρα ίσως αποδειχθεί κρίσιμη όσον αφορά τον γαλάζιο υποψήφιο για τον δήμο Θεσσαλονίκης. Το λέω αυτό γιατί, όπως πληροφορούμαι, η τύχη της υποψηφιότητας του Ιγνάτιου Καϊτεζίδη, στην οποία έχει καταλήξει η Πειραιώς, θα κριθεί από το κατά πόσον θα καταφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης να μαζέψει τους γαλάζιους «αντάρτες».

Όπως με ενημέρωσε αρμόδια πηγή, ένας από τους όρους –ο σπουδαιότερους- τους οποίους έθεσε ο Ιγνάτιος για να αποδεχθεί την πρόταση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, στη συνάντηση που είχαν τη Δευτέρα, ήταν να βρει το γήπεδο καθαρό, τουλάχιστον από υποψήφιους οι οποίοι ανήκουν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αντ’ αυτού, την επόμενη μέρα είδε τον πρώην υπουργό Γιώργο Ορφανό να προαναγγέλλει ότι αύριο Παρασκευή θα ανακοινώσει τη δική του υποψηφιότητα. Είδε επίσης τους Μάκη Κυριζίδη και Κωνσταντίνο Ζέρβα να επιμένουν στις δικές τους υποψηφιότητες, αδιαφορώντας για τη βούληση του κόμματος στο οποίο ανήκουν ή πρόσκεινται.

Βεβαίως, εκείνο που ενόχλησε περισσότερο τον Ιγνάτιο, όπως πληροφορούμαι, είναι η περίπτωση Ορφανού. Κι αυτό γιατί ο δήμαρχος Πυλαίας Χορτιάτη θεωρεί ότι θα ήταν εύκολο για τον πρόεδρο της ΝΔ να καταφέρει να συνετίσει έναν πρώην υπουργό. Οι πληροφορίες μου λένε ότι εάν τελικά η Πειραιώς δεν μπορέσει να αλλάξει γνώμη στον Ορφανό τότε ο Ιγνάτιος θα παραμείνει στο δήμο του, όπου έχει στρωμένη τη δουλειά και βέβαιη την επανεκλογή του.

Πάντως, ασχέτως της τελικής κατάληξης της υποψηφιότητας Καϊτεζίδη, οι έως τώρα χειρισμοί της ηγεσίας της ΝΔ στο θέμα της υποψηφιότητας στο δήμο Θεσσαλονίκης αποδείχθηκαν τουλάχιστον ερασιτεχνικοί. Υπενθυμίζεται ότι η Πειραιώς ήταν εκείνη η οποία παρακίνησε το καλοκαίρι τον πρόεδρο του ΤΕΕ/ΤΚΜ Πάρι Μπίλλια να θέσει υποψηφιότητα και τελικά τον άδειασε την περασμένη εβδομάδα.

Νωρίτερα, είχε επιτρέψει να καλλιεργηθεί η εντύπωση ότι θα μπορούσε υπό προϋποθέσεις να στηρίξει ακόμη και τον Γιάννη Μπουτάρη, σενάριο το οποίο κάηκε λόγω των εξελίξεων με τα Σκόπια. Και τώρα, ενώ εμφανίζεται να έχει καταλήξει σε μια υποψηφιότητα, αυτήν του Ιγνάτιου, δεν έχει φροντίσει προηγουμένως να συνεννοηθεί με τους υπόλοιπους ενδιαφερόμενους, με συνέπεια σε λίγο, ο αριθμός των γαλάζιων υποψηφίων να είναι όσες και οι έδρες στο δημοτικό συμβούλιο…