Skip to main content

Ο Π. Ρουμελιώτης εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ

Με απόφαση του υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, ο πρώην υπουργός Εθνικής Οικονομίας, καθηγητής κ. Παναγιώτης Ρουμελιώτης, ορίζεται εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ.
Με απόφαση του υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, ορίζεται ο πρώην Υπουργός Εθνικής Οικονομίας, καθηγητής Παναγιώτης Ρουμελιώτης, εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).

Ο Έλληνας εκπρόσωπος θα αναλάβει τη θέση του Αναπληρωτή Εκτελεστικού Διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Η εμπειρία και το κύρος του κ. Ρουμελιώτη αποτελούν εγγύηση επιτυχίας στην αποστολή που αναλαμβάνει, σημειώνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

Ποιος είναι ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης

Ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης διετέλεσε Υπουργός Εθνικής Οικονομίας (1987-1989), Υπουργός Εμπορίου (1987) και Ευρωβουλευτής (1989-1994).

Είναι διδάκτορας του Πανεπιστημίου της Σορβόννης και του Πανεπιστημίου του Παρισιού ΙΙ. Ήταν επισκέπτης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Σορβώνης (2008-2009), στο Πάντειο Πανεπιστήμιο από το 2004 και στο Πανεπιστήμιο Πειραιά (1984-1989).

Είναι Πρόεδρος του Γαλλικού Ινστιτούτου Οικονομικών Προβλέψεων του Ευρωμεσογεικού Κόσμου (IPEMed - Institut de Prospective Economique du Monde Μéditerranéen) από το 2004, ενώ διετέλεσε Πρόεδρος Ομάδας Εργασίας για τον Εκδημοκρατισμό, τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και τα Δικαιώματα των Μειονοτήτων του Συμφώνου Σταθερότητας της Νοτιοανατολικής Ευρώπης (2000-2001).

Ήταν ειδικός εκπρόσωπος του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) στη Διαδικασία Σταθερότητας στα Βαλκάνια (1997-2000).

Συγγραφεάς πολλών βιβλίων και μελετών σε θέματα Διεθνούς Οικονομικής Διακυβέρνησης.