Skip to main content

Ο Παναγιώτης Κοκκόρης ο πρώτος που είδε το νέο «ARISTURTLE»

Ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ δήλωσε εντυπωσιασμένος από τη δημιουργικότητα που κρύβεται μέσα στα κτήρια των Πανεπιστημίων.

Στο εργαστήριο της της ερευνητικής, φοιτητικής ομάδας Aristotle University Racing Team Electric ή αλλιώς «ARISTURTLE» βρέθηκε σήμερα ο υποψήφιος Α' Θεσσαλονίκης με τη ΝΔ Παναγιώτης Κοκκόρης.

Ο πρώην Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας και σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη σε θέματα συνταξιοδοτικού-ασφαλιστικού, είδε από κοντά τις εργασίες κατασκευής του ηλεκτροκίνητου, αγωνιστικού, μονοθέσιου αυτοκινήτου, που θα συμμετέχει, όπως και οι προηγούμενες κατασκευές της ομάδας σε διεθνείς αγώνες «Formula Student», όπου διαγωνίζονται πανεπιστήμια από όλο τον κόσμο.

«Οι φοιτητές εδώ σήμερα, μου έδειξαν το νέο τους επίτευγμα. Είμαι πραγματικά εντυπωσιασμένος από τη δημιουργικότητα που κρύβεται μέσα στα κτίρια των Πανεπιστημίων μας. Οι πόρτες αυτές πρέπει να ανοίξουν. Η Ακαδημαϊκή Κοινότητα να συνδεθεί ουσιαστικά πλέον με την κοινωνία, με την επιχειρηματικότητα, με τη Βιομηχανία. Να αλληλεπιδράσουν. Ο κόσμος βαδίζει γοργά προς την 4η Βιομηχανική επανάσταση. Δεν θα αφήσουμε αυτή την ευκαιρία να πάει χαμένη».

Ο Παναγιώτης Κοκκόρης συνομίλησε με έναν εκ των καθηγητών του project τον κ. Χρήστο Μαδεμλή, του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, αλλά και με την ομάδα των φοιτητών και ενημερώθηκε για τις δυνατότητες χρήση αυτής της τεχνολογίας στην καθημερινότητα. Έδειξε δε μεγάλο ενθουσιασμό για τα περιβαλλοντικά και αναπτυξιακά οφέλη της συγκεκριμένης τεχνολογίας, που όπως επισημάνθηκε μπορεί να συνεισφέρει τόσο στην εξοικονόμηση ενέργειας και την προστασία του περιβάλλοντος όσο και στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας.