Skip to main content

Ο Παναθηναϊκός γλύτωσε τον υποβιβασμό με... σκριν του ΠΑΟΚ

Μετά την αλλαγή στάσης από την Κέρκυρα, το «τριφύλλι» απέφυγε τον υποβιβασμό - Η Λίγκα άλλαξε την ποινή για τις μη αδειοδοτημένες ομάδες

Μετά από διαβουλεύσεις που κράτησαν για πολύ μεγάλο διάστημα και δύο αποτυχημένες προσπάθειες αλλαγής της ποινής του υποβιβασμού για τις ομάδες που δεν έχουν εξασφαλίσει άδεια συμμετοχής, όπως ο Παναθηναϊκός, οι «πράσινοι» κατάφεραν να πάρουν από τη Λίγκα σωσίβιο παραμονής. Μπορεί στο πρώτο ΔΣ να μην πήρε τους ψήφους που χρειαζόταν και η δεύτερη να ακυρώθηκε με... τεχνητό τρόπο, η τρίτη προσπάθεια όμως για να γλυτώσει την πιο μαύρη σελίδα στα 110 χρόνια της ιστορίας του ήταν και η... φαρμακερή.

Το Τριφύλλι χρειαζόταν τη θετική ψήφο για αλλαγή της ποινής από τα 2/3 των ομάδων που θα έδιναν το «παρών» στο σημερινό διοικητικό συμβούλιο του Συνεταιρισμού και, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το sdna.gr, κατάφερε να πάρει το «πράσινο» φως από τη Superleague.

Συγκεκριμένα υπέρ της αλλαγής του υποβιβασμού ψήφισαν οι 11 από τις 15 ΠΑΕ. Ο ΠΑΟΚ, λόγω της θέσης που είχε εκφράσει σε ανάλογη περίπτωση πέρυσι, δεν μπορούσε φέτος να αλλάξει στάση, ωστόσο μία ομάδα από το γκρουπ επιρροής του, η Κέρκυρα, δεν εμφανίστηκε στην ψηφοφορία, δίνοντας με αυτόν τον τρόπο μία χείρα βοηθείας στους «πράσινους».

Οι άλλες τρεις ομάδες που ψήφισαν αρνητικά στην αλλαγή της ποινής, εκτός από τους Θεσσαλονικείς, είναι ο Αστέρας Τρίπολης, ο ΠΑΣ Γιάννινα και ο Πλατανιάς, ενώ απούσα ήταν η ΕΠΟ, που εξ αρχής προσπαθούσε να βρει μία λύση σωτηρίας για το Τριφύλλι.

Για να εξασφαλίσει βέβαια ο Παναθηναϊκός τη θετική ψήφο των έντεκα (Ολυμπιακός, ΑΕΚ, Πανιώνιος, Ατρόμητος, Ξάνθη, Παναιτωλικός, Λεβαδειακός, Λάρισα, Απόλλων Σμύρνης, Λαμία), χρειάστηκαν αρκετές διαβουλεύσεις, προσωπικές επαφές του Γιάννη Αλαφούζου και ραντεβού με τους τηλεοπτικά άστεγους. Αυτή η κίνηση λειτούργησε ευεργετικά για τον Παναθηναϊκό, καθώς κατάφερε να γείρει την πλάστιγγα υπέρ του, παίρνοντας επιπλέον ψήφους από ομάδες που δεν έδειχναν προηγουμένως διατεθειμένες να ψηφίσουν την αλλαγή της ποινής.