Skip to main content

Ο ΠΑΟΚ έπαιξε με τη φωτιά αλλά έκανε βήμα πρόκρισης με πεντάρα στη Λαμία (vid)

Ο Δικέφαλος του Βορρά αν και ζορίστηκε στο πρώτο ημίχρονο απέναντι στη Λαμία πήρε τη νίκη με 5-2 που του δίνει ισχυρό προβάδισμα πρόκρισης

Ο ΠΑΟΚ νίκησε με 5-2 στην Τούμπα τη Λαμία βάζοντας ισχυρές βάσεις πρόκρισης τα ημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδος. Ο Δικέφαλος του Βορρά ζορίστηκε στο πρώτο ημίχρονο, που τελείωσε με 2-2, όμως ανέβασε ρυθμό στο δεύτερο και πήρε τη νίκη.

O Δικέφαλος μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και άνοιξε το σκορ στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Στο έκτο λεπτό ο Ροντρίγκο έκανε το σουτ, ο Θεοδωρόπουλος απέκρουσε προς τα πλάγια και ο Τζόλης στο ριμπάουντ με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Ο μεσοεπιθετικός του Δικεφάλου βρισκόταν στην κατάλληλη στιγμή, στην κατάλληλη θέση και με εξουδετερωμένο τον γκολκίπερ της Λαμίας έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του.

Η Λαμία δεν άργησε να φτάσει στην ισοφάριση. Προειδοποίησε μάλιστα, αλλά ο ΠΑΟΚ δεν άκουσε το καμπανάκι. Στο δέκατο λεπτό ο Πίτι έβγαλε φανταστική μπαλιά για τον Αραμπούλι, ο οποίος από αριστερά εξαπέλυσε ένα κεραυνό με τον Πασχαλάκη εντυπωσιακά - όσο κι αποτελεσματικά - να απομακρύνει σε κόρνερ.

Ο Ίβηρας εκτέλεσε, η άμυνα του Δικεφάλου δεν μπόρεσε ούτε στο πρώτο δοκάρι, ούτε στο κέντρο της άμυνας να απομακρύνει. Ο Αντέτζο με γυριστό στην κίνηση πρόλαβε τον Κρέσπο κι έκανε το 1-1 στο 11'.

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να πάρει το προβάδισμα και πάλι. Το έκανε στο 16ο λεπτό. Η άμυνα της Λαμίας δεν μπόρεσε να απομακρύνει αφού ο Ουάρντα έπιασε αέρα, ο Ζίβκοβιτς πρόλαβε να στρώσει στον Σβαμπ.

Ο Αυστριακός με εξαιρετικό πλασέ με το αριστερό δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον τερματοφύλακα της Λαμίας.

Κι όμως η Λαμία έφτασε στο 2-2 στο 24ο λεπτό με τον Μπεχαράνο. Πάλι από έμπνευση του Πίτι, ο Βολιβιανός κινήθηκε στο δεύτερο δοκάρι, έπιασε την κεφακιά και την έστειλε στα δίχτυα.

Ο διαιτητής δεν το μέτρησε αρχικά σφυρίζοντας οφσάιντ. Έπειτα από τον έλεγχο και την επικοινωνία με τον VAR έδειξε σέντρα, καθώς ο Μπεχαράνο αποδείχθηκε ότι καλυπτόταν.

Ο Σβιντέρσκι στο 28ο λεπτό βρήκε δίχτυα, αλλά ο Βάτσιος είχε σφυρίξει φάουλ του Σβαμπ στον Αντέτζο. Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν γιατι ο διαιτητής σφύριξε νωρίς (πριν η μπάλα καταλήξει στα δίχτυα), έτσι δεν είχε δυνατότητα παρέμβασης ο VAR.

Ο Πολωνός είχε μία ευκαιρία και στο δεύτερο μέρος. Αλλά το πλασέ του Πολωνού κατέληξε στην αγκαλιά του Θεοδωρόπουλου.

Ο Ουάρντα άγγιξε το γκολ στο 59ο λεπτο, αλλά η μπάλα μετά την εκτέλεση φάουλ σταμάτησε στο δοκάρι. Τη λύση για τον Δικέφαλο έδωσε και πάλι ο Τζόλης.

Ο Ζίβκοβιτς στην κλασική του κίνηση από δεξιά έκανε τη σέντρα-σουτ με το αριστερό, ο Κρμέντσικ βρήκε ελάχιστα την μπάλα, αυτή σταμάτησε στο δοκάρι και ο Τζόλης την έστειλε στα δίχτυα για το 3-2.

Το 4-2 διαμόρφωσε ο Ροντρίγκο με μια εξαιρετική κίνηση και εκτέλεση. Ο Βραζιλιάνος με πανέμορφο σου έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και διεύρυνε το προβάδισμα του Δικεφάλου, ενόψει φυσικά και της ρεβάνς στο Αθανάσιος Διάκος.

Αυτό ήταν το πρώτο γκολ του Ροντρίγκο με τον ΠΑΟΚ και ήταν ιδιαίτερα συγκινημένος στον πανηγυρισμό.

Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Μίχαελ Κρμέντσικ στο 88ο λεπτό. Ο Τσέχος που μόλις μπήκε ανέβασε τους γηπεδούχους με την προσωπικότητα και τις ενέργειές του έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Έψαξε τόσο το γκολ, το βρήκε στο τέλος.

ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Ίνγκασον, Κρέσπο, Ροντρίγκο, Τσιγγάρας, Σβαμπ (65' Ελ Καντουρί), Ζίβκοβιτς (80' Μουργκ), Ουάρντα (80' Καγκάβα), Τζόλης (90+2' Νινούα), Σβιντέρσκι (65' Κρμέντσικ).

ΛΑΜΙΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Θεοδωρόπουλος, Προβυδάκης, Αντέτζο, Βύντρα, Σαραμαντάς, Μπεχαράνο, Γκούγκα (69' Ασίγκμπα), Γκαζαριάν (89' Τζέιμς), Πίτι (69' Βασιλακάκης - 78' λ.τρ Κωστίκα), Ρόμανιτς, Αραμπούλι.

ΓΚΟΛ: 6', 67' Τζόλης, 16' Σβαμπ, 82' Ροντρίγκο, 88' Κρμέντσικ / 11' Αντέτζο, 24' Μπεχαράνο