Skip to main content

Ο ΠΑΟΚ νίκησε... ημιεπαγγελματικά τη Λίνκολν, άνοιξαν λογαριασμό Άκπομ-Μίτριτσα

Με γκολ των Άκπομ και Μίτριτσα ο Δικέφαλος πέρασε -όχι ακριβώς εύκολα- από το Γιβραλτάρ, παίρνοντας το πρώτο τρίποντο στο Conference

Με πολλές αλλαγές και «νέους» στη σύνθεσή του, ο ΠΑΟΚ επικράτησε της Λίνκολν Ρεντ Ιμπς στο Γιβραλτάρ με 2-0 και, αν και τα... χρειάστηκε -ειδικά στο πρώτο ημίχρονο- κόντρα στους ημιεπαγγελματίες αντιπάλους του, έκανε πρεμιέρα με το δεξί στους ομίλους του Europa Conference League.

Ο Δικέφαλος δεν ήταν καλός σε κάποια διαστήματα του αγώνα, καθώς αν και έπαιζε με σαφέστατα υποδεέστερο αντίπαλο εμφάνισε ξανά αμυντικές αδυναμίες και δέχθηκε φάσεις, με τον Πασχαλάκη να κάνει καίριες επεμβάσεις.

Ο ΠΑΟΚ πλησίασε στο γκολ στο 14΄, όταν από πάσα του Μιτρίτσα ο Άκπομ σούταρε άστοχα και στο 25΄ η Λίνκολν «απάντησε» με πολύ μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Γκόμεζ έκανε το σουτ με το αριστερό και η μπάλα έφυγε εκατοστά δίπλα από το δοκάρι, ενώ δευτερόλεπτα αργότερα ο Kαραλέρο αλλά ήταν σε θέση οφσάιντ.

Στο 36΄ ο Πασχαλάκης έδιωξε σε κόρνερ με το πόδι σε σουτ του Κίκε Γκόμες, για μια Λίνκολν που πίεσε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, αλλά είδε τον αντίπαλό της να ανοίγει το σκορ: στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων έγινε το 0-1 από προσπάθεια του Τέιλορ και ασίστ στον Άκπομ.

Στο 54΄ ο ίδιος πέτυχε γκολ που ακυρώθηκε για οριακό οφσάιντ και στο 56΄ ο Μιτρίτσα απλοποίησε τα πράγματα για την ομάδα του σκοράροντας το 0-2 με κοντινό πλασέ, αφού η μπάλα πρώτα βρήκε το δεξί δοκάρι της Λίνκολν.

Στο 72΄ ο Πασχαλάκης απέκρουσε κεφαλιά του Ρόμαν, ενώ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων σουτ του Τσιπολίνα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι του Πασχαλάκη, στην τελευταία μεγάλη φάση του αγώνα.

Στο άλλο ματς του 6ου Ομίλου του θεσμού, η Κοπεγχάγη επικράτησε με 1-3 της Σλόβαν στη Μπρατισλάβα και ισοβαθμεί με τον ΠΑΟΚ στην κορυφή.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Λίνκολν: Σόλερ, Βάισαμαν, Τ. Τσιπολίνα, Μπερνάρντο Λόπες, Τοσκάνο, Τορίγια (67' Ζ. Τσιπολίνα), Ρόσα, Ανιόν (62' Ρονάν), Αράιζα (81' Πίκοκ), Κίκε Γκόμες (62' Όκραντ), Καραγιέρο (81' Σέρτζεντ).

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Τέιλορ, Μιχάι, Κρέσπο (44' Μιχαηλίδης), Σίντκλεϊ, Κούρτιτς, Εσίτι, Μουργκ (82' Βιεϊρίνια), Μπίσεσβαρ (73