Skip to main content

Ο πατριωτισμός του Αλέξη Τσίπρα και ο πλούσιος Ερντογάν

Ο Μητροπολίτης Μάρκος, της Χίου, που ξέσπασε σε λυγμούς όταν οι ψάλτες έψαλαν το «Μακεδονία Ξακουστή» και η τουρκική προπαγάνδα.

Πόσο φτηνό είναι το επιχείρημα των πολιτικών, ότι οι επιβουλές των γειτόνων προσκρούουν στο διεθνές δίκαιο, που είναι στο πλευρό μας, φαίνεται από το ότι η Τουρκία πέτυχε του σκοπού τους, να γκριζάρει τα νησιά μας, αφού οι δικοί μας αρκούνται να κραυγάζουν για να κερδίσουν απλώς ψήφους.

Ο γερμανικός Τύπος -και όχι μόνον- πείσθηκε από την τουρκική προπαγάνδα και την δική μας αβελτηρία: «Πολλά μικρά και συχνά ακατοίκητα νησιά καθιστούν ασαφή τα θαλάσσια σύνορα ανάμεσα στις δύο χώρες. Τα περασμένα χρόνια συχνά καταγράφηκαν αντιπαραθέσεις ανάμεσα στα ελληνικά και τουρκικά πολεμικά πλοία, όπως και σε μαχητικά αεροσκάφη. Συμφωνία για τα θαλάσσια σύνορα και κατά συνέπεια, σε ποια από τις δύο χώρες ανήκουν ορισμένες βραχονησίδες, δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα», γράφει.

Τα ίδια συμβαίνουν και με τα Σκόπια, τα ίδια και με την Αλβανία. Ο μικροκομματισμός και η ατολμία, απέναντι στην πατριωτική στάση.

Το σημειώνω απλώς, μήπως και καταλάβει ο πρωθυπουργός τη διαφορά του «δικού του» πατριωτισμού, όπως είπε στο Παλέ, από τον πατριωτισμό της συντριπτικής πλειονότητας των Ελλήνων:

Σε λυγμούς ξέσπασε ο Μητροπολίτης Μάρκος, της Χίου, όταν οι ψάλτες έψαλαν το «Μακεδονία Ξακουστή». Μετά το τέλος της εκδήλωσης ο Μητροπολίτης Μάρκος ανακοίνωσε ότι προσυπογράφει την επιστολή των 22 Αρχιερέων της Μακεδονίας για τη μη εκχώρηση του ονόματος σε άλλο κράτος.

Είχε πει ο Ερντογάν: «Αν κάποτε ακούσετε πως ο Ταγίπ Ερντογάν έγινε πολύ πλούσιος, να ξέρετε πως τα άρπαξε…».  Αυτά έλεγε κατά την περίοδο φτώχειας, το 1999. Τώρα που τα παιδιά του έχουν δεκάδες καράβια και οφσόρ εταιρείες, τι να σκεφτούμε άραγε;

Ποιος θα πείσει τον Καμμένο να σταματήσει να μιλά; Για… έθνος των Κυπρίων έκανε λόγο. Προφανώς και δεν κατανόησε τι είπε, γι’ αυτό και δεν γράφω ότι ταυτίζεται με τους κομμουνιστές του ΑΚΕΛ, που αποφεύγουν τον όρο Ελληνοκύπριος, παλεύοντας για την διαμόρφωση κυπριακής… εθνότητας, ξεκομμένης από τον ελληνισμό.

Όλα για το κόμμα εις βάρος της Ελλάδας. Οι αριθμοί που παρέθεσε προχθές η Voria.gr, είναι περισσότερο από αποκαλυπτικοί. Το χτύπημα θα είναι μεγάλο στο κομμάτι της ανάπτυξης, ως αποτέλεσμα της «υστέρησης» κατά 1,55 δισ. ευρώ στην εκτέλεση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, αλλά και της υπερσυγκράτησης των δαπανών ύψους 2,8 δισ. Και τα δύο παραπάνω νούμερα αργά ή γρήγορα θα επηρεάσουν άλλους βασικούς δείκτες της οικονομίας.

Ο Αλβανοτσάμης ιστορικός, Άρμπεν Λάλα έχει δημοσιεύσει τη φωτογραφία του εξωφύλλου του βιβλίου του καθηγητή στο ελληνικό τμήμα του Πανεπιστημίου «Εκερέμ Τσαμπέι» του Αργυρόκαστρου, Παναγιώτη Μπάρκα. Σύμφωνα με τον ιστορικό, το ελληνικό βιβλίο ρίχνει σκιές αμφιβολιών για την ταυτότητα των Αλβανών και υπάρχουν αμφιβολίες για την προέλευση του Γκιέργκι Καστριότη - Σκεντέρ Μπέη και την εθνική σημαία των Αλβανών.

Γι’ αυτό και ζητά την δραστηριοποίηση της Εισαγγελίας [Τα βιβλία του Έλληνα καθηγητή στην Αλβανία, κατασχέθηκαν].

Μέσω ανθρωπιστικών και μη κυβερνητικών οργανώσεων, η Ρωσία έχει ξεκινήσει μια εκστρατεία για τη συλλογή, αγορά και διανομή φαρμάκων για τους Σέρβους που ζουν στο βόρειο τμήμα της Μιτρόβιτσας του Κοσσυφοπεδίου. Η πρωτοβουλία αυτή πραγματοποιείται λόγω της επιβολής δασμών 100% στα σερβικά προϊόντα από την κυβέρνηση του Κοσσυφοπεδίου. Την Σερβία δεν θα την αφήσει η Ρωσία. Κι ο Θεός βοηθός…