Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019
x

Ο ΠΕΣΚΟΦ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ «ΣΤΟ ΠΟΔΙ» ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥΤΙΝ-ΤΡΑΜΠ ΣΤΗΝ G20

Δεν γνωρίζουμε, αν οι Αμερικανοί συνάδελφοι μας, άρχισαν να προετοιμάζονται για μια τέτοια συνάντηση, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Το Κρεμλίνο εκτιμά ότι οι πρόεδροι της Ρωσίας και των ΗΠΑ Βλαντίμιρ Πούτιν και Ντόναλντ Τραμπ θα βρίσκονται μαζί στην σύνοδο κορυφής της G20 στην Οζάκα όπου θα μπορέσουν να συζητήσουν «στο πόδι», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ, επισημαίνοντας ότι δεν υπήρξε καμία πρόταση εκ μέρους της Ουάσιγκτον για μια ξεχωριστή διμερή συνάντηση των δύο ηγετών.

«Δεν γνωρίζουμε, αν οι Αμερικανοί συνάδελφοι μας, άρχισαν να προετοιμάζονται για μια τέτοια συνάντηση, δεν έχουμε την οποιαδήποτε πληροφόρηση για το θέμα. Δεν υπήρξαν οποιεσδήποτε επίσημες προτάσεις για την διεξαγωγή μιας τέτοιας συνάντησης», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Παράλληλα ο Πεσκόφ σημείωσε ότι «μπορούμε να ξεκινήσουμε από το ότι και ο Πούτιν και ο Τραμπ θα είναι μαζί στην Οζάκα, στην σύνοδο κορυφής της G20 και σε κάθε περίπτωση οι δύο τους θα έχουν την ευκαιρία να μιλήσουν για λίγο έστω και ‘στο πόδι’», δήλωσε ο Πεσκόφ προσθέτοντας ότι «αυτό προς το παρόν μπορούμε να προβλέψουμε, με τη μεγαλύτερη πιθανότητα».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ