Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020
x

Ο ΠΥΡΙΝΟΣ ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΜΜΕ

Με συνεχείς ενημερώσεις επανέρχεται στο θέμα των πυρκαγιών το πρακτορείο Reuters, ενώ η «Monde» κάνει λόγο για «μακάβριο απολογισμό».

Το γύρο των ξένων ΜΜΕ κάνει από χθες ο πύρινος εφιάλτης που ζει η Ελλάδα με συνεχείς ενημερώσεις και ρεπορτάζ.  

Πρώτο θέμα για το BBC με τίτλο «Φωτιές στην Ελλάδα: τουλάχιστον 20 νεκροί και δεκάδες τραυματίες», το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο παρακολουθεί από τη νύχτα όλες τις εξελίξεις στα πύρινα μέτωπα.

«Πολίτες καλούνται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους καθώς οι φλόγες πλησιάζουν την Αθήνα» είναι ο τίτλος της βρετανικής «Guardian», η οποία επισημαίνει τις συνθήκες που ευνόησαν την καταστροφή – τον ξηρό χειμώνα, τους ανέμους, καθώς και τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες.

Με συνεχείς ενημερώσεις επανέρχεται στο θέμα το πρακτορείο Reuters. Αναφέροντας τον τελευταίο απολογισμό, τους 24 νεκρούς και τους δεκάδες τραυματίες, το πρακτορείο εξηγεί ότι πολλοί άνθρωποι παγιδεύτηκαν ενώ προσπαθούσαν να ξεφύγουν από τις φλόγες.

Η «Monde» κάνει λόγο για «μακάβριο απολογισμό». Η γαλλική εφημερίδα αναφέρει στην ιστοσελίδα της μαρτυρία ανδρών του Λιμενικού στο Γαλλικό Πρακτορείο, σύμφωνα με την οποία βρήκαν στη θάλασσα τα άψυχα σώματα τεσσάρων ανθρώπων, τριών γυναικών και ενός παιδιού, πιθανότατα προσφύγων που προσπαθούσαν να ξεφύγουν από τη φωτιά. Οι ελληνικές αρχές, σημειώνει η «Monde» έχουν ήδη ζητήσει τη συνδρομή του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, προσθέτοντας ότι η Κύπρος και η Ισπανία έχουν ήδη προσφερθεί να βοηθήσουν.

Βασικό θέμα αποτελούν οι πυρκαγιές στην Ελλάδα και για την ισπανική «El Pais», η οποία στην ιστοσελίδα της κάνει λόγο για τουλάχιστον 50 νεκρούς.

Το ίδιο απολογισμό κάνει και η Sueddeutsche Zeitung στην ιστοσελίδα της κάνοντας λόγο για πυρκαγιές εκτός ελέγχου στην Αθήνα. 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ