Skip to main content

Οι αλυσίδες καφέ -και όχι μόνο- που έγιναν μόδα στη Θεσσαλονίκη

Οι Θεσσσαλονικιώτικες (και μη) αλυσίδες καφέ επεκτείνονται με γοργούς ρυθμούς- Αποκτούν σταθερούς οπαδούς και γίνονται καθημερινή συνήθεια.

Αναπτύσσονται με γοργούς ρυθμούς, κερδίζουν φανατικούς οπαδούς, γίνονται καθημερινή συνήθεια. Ο λόγος για τις αλυσίδες καφέ, Θεσσαλονικιώτικες και μη που, όπως φαίνεται, ήρθαν για να μείνουν, προσθέτοντας συνεχώς νέα καταστήματα τόσο στο κέντρο της πόλης, όσο και περιφερειακά. Την ίδια ώρα δεν σταματούν να αναζητούν νέους πελάτες σε διάφορες πόλεις της χώρας, αλλά και νησιά.  

Οι λόγοι που γίνονται δημοφιλείς προρισμοί και αποκτούν ‘ορκισμένους’ πελάτες; Όπως εξηγούν τόσο εκπρόσωποι των αλυσίδων όσο και οι πελάτες, «οι προσιτές τιμές, η ολοκληρωμένη εξυπηρέτηση καθώς προσφέρουν και πληθώρα από μικρογεύματα, η διάρκεια που είναι ανοικτά τα καταστήματα, η συχνότητα με την οποία μπορείς να εντοπίσεις ένα από αυτά κατά μήκος της πόλης».

16 χρόνια παρουσίας για τον Όμιλο Today Group

Όλα ξεκίνησαν το 2003 για τον Όμιλο Today Group. Το πρώτο κατάστημα Today Stores ξεκινά τη λειτουργία του στο χώρο της μικρής λιανικής, επί της οδού Δελφών 12, στη Θεσσαλονίκη. Το 2011 ανοίγει το πρώτο  κατάστημα στον χώρο της εστίασης και του καφέ με την επωνυμία Todaylicious. Δύο χρόνια αργότερα ανοίγει το πρώτο κατάστημα που συνδυάζει την εστίαση και τον καφέ με τη μικρή λιανική με την επωνυμία Today's Delicious Stores στην οδό Αντιγονιδών 1, στη Θεσσαλονίκη.

Ο όμιλος αναπτύσσεται, διαθέτοντας, πλέον, 65 καταστήματα σε Θεσσαλονίκη, Σίνδο, Περαία - Ν. Επιβάτες, Λαγκαδά, Θέρμη, Λάρισα, Κοζάνη, Κατερίνη, Σέρρες, Ν. Μουδανιά, Ν. Καλλικράτεια, Καλλιθέα Χαλκιδικής, Ρόδο, εξυπηρετώντας καθημερινά πάνω από 100.000 επισκέπτες. Στόχος της εταιρείας που αναπτύσσεται, μέσω franchising και διαθέτει δυναμική 800 και πλέον εργαζομένων, είναι η περαιτέρω ενίσχυση των τριών σημάτων της.



Η δυναμική 4all

Η 4all δημιουργήθηκε το 2013 βασιζόμενη στην γνώριμη σε όλους και απόλυτα οικεία ιδέα του ψιλικατζίδικου της γειτονιάς. Η δυνατότητα να απολαύσει κανείς τον αγαπημένο του καφέ, ενώ πραγματοποιεί χρήσιμες καθημερινές αγορές είναι ένα ακόμη στοιχείο της φιλοσοφίας της 4all.

Σύμφωνα με την εταιρεία «χάρη στον πολύπλευρο χαρακτήρα των καταστημάτων αλλά και την ανταγωνιστική τοποθέτηση τους σε επίπεδο τιμών, τα 4all έχουν κατορθώσει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να εδραιωθούν στην αγορά και αποτελούν καθημερινή συνήθεια μεγάλης μερίδας καταναλωτών». Σήμερα η εταιρεία, που επεκτείνεται μέσω franchising, αριθμεί 43 καταστήματα, εκ των οποίων 41 στη Θεσσαλονίκη και 2 στη Σύρο.



Η νεόκοπη BaristART

Η νεόκοπη αλλά πολλά υποσχόμενη αλυσίδα BaristART φιλοδοξεί να χαρίζει, με τα ροφήματα της, το πρώτο πρωινό χαμόγελο των πελατών της. Σύντομα, μάλιστα, θα προσθέσει έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα των 15 καταστημάτων της σε Θεσσαλονίκη και Λάρισα.

Ο λόγος για το κατάστημα που είναι στη διαδικασία διαμόρφωσης και αναμένεται σύντομα να ανοίξει τις πύλες του, στην οδό Αριστοτέλους. Τα καταστήματα της αλυσίδας που λειτουργούν από τις 8.00 έως τις 24.00 το βράδυ, προσφέρουν μία σειρά από μικρογεύματα, σάντουιτς, μπέργκερ, γλυκά κ.α. που συνοδεύουν τον καφέ ή το ρόφημα.

    

Η υπερατλαντική Coffee Island

Mε ταχύτατους ρυθμούς επεκτείνεται η Coffee Island στην ελληνική αγορά, ανεβάζοντας, πλέον, τον αριθμό του δικτύου της σε πάνω από 420 καφεκοπτεία. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη Θεσσαλονίκη λειτουργούν περί τα 58  Coffee Island, κάποια εκ των οποίων είναι στη διαδικασία κατασκευής.   

H δημιουργία των Coffee Island ξεκίνησε το 1999 από την Πάτρα όπου δημιουργήθηκε ένα καφεκοπτείο με ύφος αμιγώς παραδοσιακό. Το 2006, με ένα ήδη δυνατό δίκτυο καταστημάτων franchise στην Ελλάδα, η εταιρεία αποφασίζει να ιδρύσει τη δική της μονάδα παραγωγής για τη μεταποίηση του καφέ, επενδύοντας σε εξοπλισμό και τεχνογνωσία κυρίως από την Ιταλία. Το 2009 η εταιρεία ξεκίνησε να δραστηριοποιείται στο εξωτερικό, με το πρώτο κατάστημα Coffee Island να ανοίγει στη Λευκωσία. Τον Νοέμβριο του 2016 η αλυσίδα εγκαινίασε το πρώτο καφεκοπτείο Coffee Island στο Λονδίνο, ενώ το 2017 απέκτησε το πρώτο της υπερατλαντικό κατάστημα στο Τορόντο, του Καναδά.


190 καταστήματα παγκοσμίως από τα Mikel

Τα Mikel είναι ένα από τα πλέον πετυχημένα "παιδιά της ύφεσης", ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2008 από τη Λάρισα και σε χρόνο ρεκόρ κατάφερε να έχει παρουσία σε όλη την χώρα. Στη Θεσσαλονίκη αριθμεί περί τα τριάντα καταστήματα, ενώ συνολικά διαθέτει περί τα 190 σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Χρονιά ραγδαίας ανάπτυξης, αποτέλεσε για την εταιρεία το 2013, καθώς άνοιξε το πρώτο της κατάστημα στην Αθήνα, ενώ εισήλθε και στην αγορά της Κύπρου. Το 2015 ιδρύθηκε η εταιρεία Mikel Coffee Company LTD με έδρα το Λονδίνο, με σκοπό τη διεθνή ανάπτυξη της εταιρείας. Το 2016 η εταιρεία άνοιξε το πρώτο της κατάστημα στο Ντουμπάι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Τον Αύγουστο του 2018 ξεκίνησε τη λειτουργία του το πρώτο κατάστημα στο Σίδνει της Αυστραλίας, ενώ το Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς εγκαινιάστηκε και το πρώτο κατάστημα στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, στην πολιτεία της Μασαχουσέτης. Τον Οκτώβριο του 2018 άνοιξαν τα 2 πρώτα καταστήματα στη Βουλγαρία.  



Από τη Λάρισα το ντεμπούτο και της Βruno

Καλός καφές, απολαυστικά γλυκά και σνακ, φιλική εξυπηρέτηση, ζεστή ατµόσφαιρα. Αυτοί είναι οι 4 πυλώνες της φιλοσοφίας της αλυσίδας cafe Bruno Coffee Stores, που ξεκίνησε το 2008 στη Λάρισα. Σήμερα η αλυσίδα διαθέτει 36 καταστήματα, εκ των οποίων τα πέντε αναμένεται να ανοίξουν άμεσα, σε Θεσσαλονίκη και Λευκωσία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία, που επεκτείνεται κυρίως με τη μέθοδο του franchise, έκλεισε όλα τα καταστήματα που είχε ανοίξει στην Αθήνα, καθώς θεωρεί την αγορά υπερκορεσμένη.