Skip to main content

Ο πολυμέτωπος αγώνας του Λεκάκη και οι αιχμηρές αναφορές

Ο κ. Λεκάκης από την αρχή έχει πει ότι στις εκλογές θα αναμετρηθούν δύο κόσμοι βάζοντας απέναντί του τα κομματικά χρίσματα αλλά και το «παλιό»

Συζητήθηκαν έντονα στο προεκλογικό πεδίο του δήμου Θεσσαλονίκης οι χθεσινές αιχμηρές αναφορές του Πέτρου Λεκάκη, παρουσιάζοντας άλλους 11 υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού του «Θεσσαλονίκη Πρώτη».

Ο κ. Λεκάκης από την αρχή έχει πει ότι στις εκλογές θα αναμετρηθούν δύο κόσμοι βάζοντας απέναντί του τα κομματικά χρίσματα αλλά και το «παλιό».

Χθες όμως μίλησε με ονόματα λέγοντας πως στο δημοτικό συμβούλιο έχουμε παρατάξεις, όχι κόμματα. Στα έδρανά του δεν θα πρέπει να κάθονται μετά τις εκλογές δεξιά οι της ΝΔ του Ταχιάου, στα αριστερά οι του ΣΥΡΙΖΑ της Νοτοπούλου και στο κέντρο οι του ΚΙΝΑΛ του Βούγια. Αυτά είναι για τη Βουλή. Ο δήμος Θεσσαλονίκης εδρεύει στην Βασιλέως Γεωργίου, ούτε στην Πειραιώς, ούτε στην Κουμουνδούρου, ούτε στη Χαριλάου Τρικούπη».

Επίσης συζητήθηκαν αναφορές του που φωτογράφιζαν την πορεία συνυποψηφίων του: «Tα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου δεν είναι για να συμπληρώσουν κάποιοι τα πολιτικά τους ένσημα», τόνισε λέγοντας πως κάποιοι περιφέρουν επί δεκαετίες τις ίδιες προτάσεις. «Και γυρίζουν κόμματα, κεντρική πολιτική και τώρα πάλι αυτοδιοίκηση ανακυκλώνοντάς τες. Ε, φτάνει! Για να είμαι και πάλι ξεκάθαρος. Συντάξεις δίνει ο ΕΦΚΑ, όχι ο δήμος Θεσσαλονίκης», είπε.