Skip to main content

Ο Πούτιν έκλεισε την «απευθείας γραμμή» με τον ρωσικό λαό

Η «απευθείας γραμμή» έδινε παραδοσιακά στους πολίτες της δυνατότητα να επικοινωνούν με τον Πούτιν τα τελευταία 20 χρόνια.

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, ακύρωσε την 18η ετήσια μαραθώνια εκπομπή επικοινωνίας με τον ρωσικό λαό, γνωστή ως «Απευθείας γραμμή με τον Βλαντίμιρ Πούτιν», που δίνει παραδοσιακά κάθε χρόνο κατά την διάρκεια της 20ετούς του θητείας στην προεδρία ή στην πρωθυπουργία της χώρας, αλλά θα δώσει μεγάλη συνέντευξη τον Δεκέμβριο, ανακοίνωσε σήμερα το Κρεμλίνο.

Η «απευθείας γραμμή με τον Βλαντίμιρ» στην παραδοσιακή της μορφή δεν θα πραγματοποιηθεί, αλλά στοιχεία της προγραμματίζεται να χρησιμοποιηθούν στην μεγάλη συνέντευξη Τύπου που θα δώσει ο Ρώσος πρόεδρος τον Δεκέμβριο του 2020, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ο Πεσκόφ τόνισε ότι, λόγω της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί εφέτος, «ο πρόεδρος συμμετέχει ήδη στην απευθείας γραμμή τους τελευταίους μήνες». Για αυτόν τον λόγο το να συμμετάσχει στην απευθείας γραμμή εφέτος με την παραδοσιακή της μορφή θα ήταν περιττό» δήλωσε ο Πεσκόφ.

«Για τον λόγο αυτό θα προσπαθήσουμε να αξιοποιήσουμε κάποια στοιχεία της απευθείας γραμμής, τα οποία θα δώσουν την δυνατότητα στον πρόεδρο να έχει αμφίδρομη επαφή με πολίτες από διάφορες περιοχές της χώρας , και να τα εντάξουμε στην ετήσια συνέντευξη Τύπου του Πούτιν τον Δεκέμβριο».

Η τελευταία επικοινωνία του Πούτιν με τον λαό μέσω της «απευθείας γραμμής» έγινε τον Ιούνιο του περασμένου έτους και ήταν η 17η κατά σειρά. Για πρώτη φορά η «απευθείας γραμμή» που έχει την μορφή μιας ετήσιας εκπομπής επικοινωνίας του Πούτιν με το κοινό, ξεκίνησε το 2002 και έκτοτε πραγματοποιείται κάθε χρόνο, εκτός από το 2004 και το 2012. Οι πρώτες πέντε εκπομπές διήρκεσαν λιγότερο από τρεις ώρες η κάθε μία. Ωστόσο από το 2007 ο χρόνος της διάρκειας τους άρχισε να αυξάνεται. Η μεγαλύτερης σε διάρκεια «Απευθείας γραμμή» ήταν αυτή του 2013 , η οποία διήρκεσε 4 ώρες και 47 λεπτά.

Η ετήσια μεγάλης διάρκειας συνέντευξη Τύπου είναι επίσης μια ακόμη μορφή επικοινωνίας του Ρώσου προέδρου με την ρωσική κοινή γνώμη, την οποία ο Πούτιν δίνει από το 2001. Την περίοδο που ήταν πρωθυπουργός , από τον Μάιο του 2008 έως τον Μάιο του 2012, δεν πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη Τύπου. Ωστόσο όταν ανέλαβε και πάλι την προεδρία της χώρας, ο Πούτιν επανήλθε και πάλι στην πρακτική της ετήσιας μεγάλης συνέντευξης Τύπου. Η προηγούμενη μεγάλη συνέντευξη τύπου πραγματοποιήθηκε στις 19 Δεκεμβρίου του 2019.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ