Skip to main content

Ο πράσινος περίπατος 15,5 χλμ στον δήμο Κορδελιού Ευόσμου

Μία συνεχή διαδρομή 15,5 χιλιομέτρων, που διασυνδέει το κέντρο του Εύοσμου με την Αντώνη Τρίτση και διεισδύει στις γειτονιές της πόλης.

Την προμελέτη ενός φιλόδοξου σχεδίου, ενός Πράσινου Περιπάτου στη δυτική Θεσσαλονίκη, στο Κορδελιό και στον Εύοσμο έχει ετοιμάσει η ομάδα του Σταύρου Κωνσταντινίδη για λογαριασμό του δήμου Κορδελιού Ευόσμου.

Σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντινίδη, σύμβουλο του δημάρχου Κλεάνθη Μανδαλιανού, πρόκειται για μία συνεχή διαδρομή 15,5 χιλιομέτρων, που διασυνδέει το κέντρο του Εύοσμου με την Αντώνη Τρίτση και διεισδύει στις γειτονιές της πόλης.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του, η διασύνδεση γίνεται με πεζοδρομήσεις, ποδηλατοδρόμους, δρόμους ήπιας κυκλοφορίας, και όλες τις σύγχρονες τεχνικές της βιώσιμης κινητικότητας.

«Ο Δήμαρχος Κλεάνθης Μανδαλιανός άνθρωπος ευαίσθητος, οραματιστής , επιστήμονας που πιάνει τα μηνύματα των νέων καιρών, μου ζήτησε να καταρτίσουμε ενα φιλόδοξο σχέδιο ενός Πράσινου Περιπάτου στη δυτική Θεσσαλονίκη, στο Κορδελιό και στον Εύοσμο. Δουλέψαμε μαζί με την ομάδα μου επι ένα μήνα και φτιάξαμε την προμελέτη ενός πρώτου master plan. Δημιουργούμε μία συνεχή διαδρομή 15,5 χιλιομέτρων, ίσως τον πρώτο πράσινο περίπατο στη δυτική Θεσσαλονίκη, που διασυνδέει το κέντρο του Εύοσμου με την Αντώνη Τρίτση και διεισδύει στις γειτονιές της πόλης, ενώνοντας στην πραγματικότητα την πόλη. Η διασύνδεση γίνεται με πεζοδρομήσεις, ποδηλατοδρόμους, δρόμους ήπιας κυκλοφορίας, και όλες τις σύγχρονες τεχνικές της βιώσιμης κινητικότητας. Φιλόδοξο σχέδιο των επόμενων χρόνων που σήμερα βάζουμε τις βάσεις. Ξέρουμε όμως πως μόνο μέσα απο τεκμηριωμένες μελέτες, προχωρά η διεκδίκηση, η χρηματοδότηση και ένταξη σε ευρωπαϊκά και εθνικά προγράμματα. Προχωρούμε δυναμικά με έμπνευση και αποφασιστικότητα», υπογραμμίζει στην ανάρτησή του ο κ. Κωνσταντινίδης.