Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021
x

Ο ΠΡΕΣΒΗΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΤΙΜΗΣΕ ΤΗΝ ΕΥΕΡΓΕΤΙΔΑ ΤΗΣ ΑΓΣ ΑΛΙΚΗ ΠΕΡΡΩΤΗ

Είμαστε ευγνώμονες για όσα έχετε δώσει στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή, η οποία αντανακλά τις ισχυρές διμερείς σχέσεις μας, είπε ο Geoffrey R. Pyatt.

Τη μεγάλη ευεργέτιδα της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και του Perrotis College, κ. Αλίκη Περρωτή, τίμησε το απόγευμα της Μεγάλης Δευτέρας 10 Απριλίου, ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, κ. Geoffrey R. Pyatt. Η σεμνή και «ζεστή» εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην οικία του Πρέσβη στην Αθήνα και παραβρέθηκαν η διοίκηση της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και του Perrotis College, ο δωρητής και Έφορος της Σχολής κ. Seth Frank, έφοροι της Σχολής καθώς και εκλεκτοί καλεσμένοι του επιχειρηματικού κόσμου.

Ο κ. Geoffrey R. Pyatt τίμησε την κ. Περρωτή για την προσφορά της στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή, κι όχι μόνο. «Είμαστε ιδιαίτερα ευγνώμονες για όλα όσα έχετε δώσει στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή, η οποία αντανακλά τις ισχυρές διμερείς σχέσεις μας. Αποτελείτε το καλύτερο παράδειγμα της ελληνοαμερικανικής κοινότητας της Διασποράς κι όλα αυτά που μπορούν να κατακτηθούν μέσα από αφοσιωμένη εργασία. Οι διαπροσωπικοί δεσμοί μεταξύ Ελλάδας και Ηνωμένων Πολιτειών αποτελούν το θεμέλιο των διμερών ισχυρών σχέσεών μας», είπε ο κ. Pyatt απευθυνόμενος στην κ. Αλίκη Περρωτή. Ο κ. Πρέσβης υπογράμμισε ότι «η ιστορία της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, είναι η ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας. Είναι ένα ίδρυμα που έχει υιοθετήσει τα πρότυπα της Αμερικανικής αριστείας, έχει προσφέρει εξαιρετικές ευκαιρίες εκπαίδευσης σε πολλές γενιές ελλήνων και ξένων μαθητών, συμπεριλαμβανομένων αρκετών εθνικών ηγετών αλλά και ‘αδύναμων’ οικονομικά παιδιών από αγροτικές οικογένειες».

Χαρακτήρισε την ΑΓΣ «πρωτοπόρο στην αγροδιατροφική επιχειρηματικότητα», τόνισε ότι μία από τις προτεραιότητές του ως Πρέσβης είναι η καλλιέργεια της ελληνικής επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας και εξέφρασε τη χαρά του που βλέπει ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα, όπως η Σχολή, να χαράζει νέους ορίζοντες στους συγκεκριμένους τομείς. «Η Αμερικανική Γεωργική Σχολή εξακολουθεί να διαδραματίζει ζωτικό ρόλο στην οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας», κατέληξε.