Skip to main content

Ο Πρίγιοβιτς σκόραρε και έστειλε τη Σερβία στο Μουντιάλ (video)

Ο Σέρβος επιθετικός του ΠΑΟΚ αποτέλεσε τη χρυσή αλλαγή των «Πλάβι» καθώς πέτυχε το γκολ που στέλνει τη χώρα του στο Μουντιάλ έπειτα από 8 χρόνια

Την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2018 που θα διεξαχθεί στα γήπεδα της Ρωσίας εξασφάλισε η Σερβία κερδίζοντας με 1-0 τη Γεωργία στο Βελιγράδι.

Λυτρωτής για τους «Πλάβι» ήταν ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς που πέρασε ως αλλαγή στο παιχνίδι στο 61΄αντί του Άντεμ Λιάγιτς και στο 74΄σκόραρε και έστειλε τη χώρα του στην κορυφαία διοργάνωση για πρώτη φορά έπειτα από 8 χρόνια.

Μετά την μεγάλη του επιτυχία ο στράικερ του ΠΑΟΚ δήλωσε:

«Ήταν το καλύτερο γκολ στην καριέρα μου. Ακόμα δε μπορώ να το πιστέψω. Ήταν το όνειρο που είχα από μικρό παιδί και τα κατάφερα. Όταν σκόραρα, ευχαρίστησα τον Θεό για όλα αυτά τα χρόνια που έμεινα δυνατός και περίμενα να πάρω μια ευκαιρία. Πιστέψτε με, δεν μπορούσα να αναπνεύσω στους πανηγυρισμούς. Δώσαμε μεγάλη χαρά στον κόσμο μας, στη χώρα μας».

Στην άλλη καθοριστική αναμέτρηση του ομίλου, η Ιρλανδία κέρδισε στο Κάρντιφ με 0-1 την Ουαλία και πήρε αυτή την πρόκριση για το Μουντιάλ αντί των γηπεδούχων που περνούσαν με νίκη ή ισοπαλία για πρώτη φορά έπειτα από 60 χρόνια αλλά δεν τα κατάφεραν τελικώς. Σκόρερ για το συγκρότημα του Μάρτιν Ο’ Νιλ ήταν ο Τζέιμς Μακ Λίν (57΄).

Αποτελέσματα 4ου ομίλου

Μολδαβία-Αυστρία 0-1

Σερβία-Γεωργία 1-0

Ουαλία-Ιρλανδία 0-1

Βαθμολογία

Σερβία 21

Ιρλανδία 19

Ουαλία 17

Αυστρία 15

Γεωργία 5

Μολδαβία 2

Αποτελέσματα 7ου ομίλου

Αλβανία-Ιταλία 0-1

Σκόπια-Λίχτενσταϊν 4-0

Ισραήλ-Ισπανία 0-1

Βαθμολογία

Ισπανία 28

Ιταλία 23

Αλβανία 13

Ισραήλ 12

Σκόπια 11

Λίχτενσταϊν 0

Αποτελέσματα 9ου ομίλου

Φινλανδία-Τουρκία 2-2

Ισλανδία-Κόσοβο 2-0

Ουκρανία-Κροατία 0-2

Βαθμολογία

Ισλανδία 22

Κροατία 20

Ουκρανία 17

Τουρκία 15

Φινλανδία 9

Κόσοβο 1