Skip to main content

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα εγκαινιάσει την 80η ΔΕΘ

Η παραίτηση της κυβέρνησης δεν θα σκιάσει τα εγκαίνια της 80ης ΔΕΘ. Τη φετινή επετειακή διοργάνωση αναμένεται να εγκαινιάσει ο Προκόπης Παυλόπουλος.

Η ΔΕΘ - Helexpo, παρά τις πολιτικές εξελίξεις και όλο το story με την παραίτηση της κυβέρνησης, την υπηρεσιακή και τις εκλογές μέσα στο Σεπτέμβριο, επιμένει στο να έχει η 80η διοργάνωση, όχι μόνο επετειακό αλλά και λαμπρό χαρακτήρα, κάτι που σίγουρα θα γίνει, εάν επιβεβαιωθεί η πληροφορία της Voria.gr και τα εγκαίνια γίνουν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

Η Διεθνής Έκθεση του Σεπτεμβρίου, φέτος είχε να αντιμετωπίσει τρία απανωτά χτυπήματα: Πρώτα ήταν το κλείσιμο των τραπεζών και τα συνακόλουθα capital controls. Μετά η συμφωνία για το «Μνημόνιο 3» που έφερε την αύξηση στο ΦΠΑ σε μια περίοδο που χωρίς υπερβολή είναι η χειρότερη για τις επιχειρησεις και, ύστερα είχαμε και την παραίτηση της κυβέρνησης και τις εκλογές που θα γίνουν προς το τέλος Σεπτεμβρίου, όταν όλοι μα όλοι οι οικονομικοί φορείς έλεγαν ανοικτά και σε όλους τους τόνους "Όχι" σε εκλογές.

Με την κυβέρνηση σε παραίτηση, φυσικά τα εγκαίνια δε θα γίνουν από πρωθυπουργό, αλλά, όπως μαθαίνουμε, θα γίνουν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου, στις 8 το βράδυ, στο Βελλίδειο Συνεδριακό. Η προηγούμενη φορά που εγκαινιάσθηκε Έκθεση από Πρόεδρο της Δημοκρατίας ήταν το 1980, επί πρωθυπουργίας Γεωργίου Ράλλη. Τότε τα εγκαίνια της ΔΕΘ είχαν γίνει από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Η φετινή, 80η, Διεθνής Έκθεση, στηρίζεται από τους επιμελητηριακούς φορείς, στηρίχθηκε από την υπό παραίτηση υπουργό Μακεδονίας- Θράκης, στηρίζεται από το Δήμο Θεσσαλονίκης και στηρίζεται και από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενω διοίκηση και εργαζόμενοι εδώ και δύο μήνες αγωνίζονται να προσελκύσουν συμμετοχές, έτσι που σήμερα το ποσοστό κάλυψης των εκθεσιακών χώρων είναι κοντά στο 90%.

Βεβαίως, η διοργάνωση δεν θα απαλλαγεί από την εκλογολογία και την πολιτικολογία, παρά το γεγονός ότι τα εγκαίνια δεν θα γίνουν από τον κ. Τσίπρα. Όλοι, όλα τα κόμματα, θα σπεύσουν να αξιοποιήσουν την ευκαιρία που θα έχουν, καταμεσής της προεκλογικής περιόδου, να προβάλλουν τις θέσεις και τα επιχειρήματά τους προσπαθώντας να αγρέψουν ψήφους. Ωστόσο, η διοργάνωση, μπορεί σχετικά ασυννέφιαστα να βαδίσει παράλληλα με το πολιτικό ημερολόγιο, καθώς ο κόσμος, εκθέτες, επισκέπτες και Θεσσαλονικείς έχουν περάσει στη φάση διαχωρισμού των οικονομικών γεγονότων από τα πολιτικά.