Skip to main content

Ο πρόεδρος του ΙΣΘ για το κύκλωμα υιοθεσιών και εμπορίου ωαρίων

Στην περίπτωση που θα αποδειχθεί ότι εμπλέκονται γιατροί, θα ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία, υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΙΣΘ.

«Καταδικάζουμε κάθε έκνομη ενέργεια και προφανώς υπάρχουν πολλαπλές έκνομες ενέργειες σε αυτήν την περίπτωση και θα φανεί από τη δικογραφία που θα σχηματιστεί και τη δικαιοσύνη» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Iατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Νίκος Νίτσας, σχολιάζοντας την εξάρθρωση του κυκλώματος παράνομων υιοθεσιών και εμπορίας ωαρίων από την ασφάλεια της Θεσσαλονίκης.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου υπογράμμισε πως «στην περίπτωση που θα αποδειχθεί ότι εμπλέκονται γιατροί, θα ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία παραπομπής στο Πειθαρχικό και η ποινικοποίηση τους, σε ο,τι αφορά τον κώδικα ιατρικής δεοντολογία, σύμφωνα με τον οποίο ελέγχουμε τους γιατρούς».

Τόνισε δε, πως «ό,τι δεν λειτουργεί σύμφωνα με τον νόμο θα σταματήσει να παρέχει υπηρεσίες» διευκρινίζοντας: «Η κορωνίδα του ιατρικού τουρισμού στη χώρα μας βασίζεται στην εξωσωματική γονιμοποίηση, στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή. Αυτό συμβαίνει διότι υπάρχει το νομικό πλαίσιο (νόμος 4272 του '14), που προβλέπει τα πάντα και μπορούν να λειτουργούν όλες οι μονάδες με αξιοπιστία, υπό την εποπτεία της εθνικής αρχής υποβοηθούμενης αναπαραγωγής. Γι ´αυτό μας εμπιστεύονται οι άνθρωποι από το εξωτερικό, που θα μπορούσαν να πάνε οπουδήποτε στον κόσμο, αλλά και οι Έλληνες».

Υπενθυμίζεται ότι έρευνα της αστυνομίας αποκάλυψε τη δράση του οργανωμένου κυκλώματος παράνομων υιοθεσιών και εμπορίας ωαρίων. Για την υπόθεση συνελήφθησαν ύστερα από αστυνομική επιχείρηση δώδεκα άτομα, μεταξύ αυτών ένας δικηγόρος και μία γιατρός, ενώ η δικογραφία περιλαμβάνει περισσότερα από εξήντα πρόσωπα.