Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020
x

Ο ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΒΒΕ Δ. ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΡΩΝΕΙΑ

Πρόκειται για συνέχεια της νομοθετικής ρύθμισης όπου το υπουργείο Περιβάλλοντος αναλαμβάνει πλήρως το ζήτημα αποκατάστασης της λίμνης.

Ο πρώην πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος Δημήτρης Συμεωνίδης αναλαμβάνει ρόλο συντονιστή με απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος Κωστή Χατζηδάκη για το πρόβλημα της της οικολογικής υποβάθμισης της λίμνης Κορώνειας.

Ο εν λόγω ορισμός πραγματοποιείται σε συνέχεια  σχετικής νομοθετικής ρύθμισης (Ν. 4691/2020, άρθρο 33), σύμφωνα με την οποία, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας καθίσταται αρμόδιο για την ανάθεση και τη συντήρηση όλων των υφιστάμενων, αλλά και νέων έργων, καθώς και για τη συστηματική παρακολούθηση των δράσεων και τη λήψη των πάσης φύσεως μέτρων για την αποκατάσταση της οικολογικής καταστροφής της Λίμνης Κορώνειας.

Παράλληλα, η νομοθετική ρύθμιση προβλέπει τον ορισμό Συντονιστή, ο ρόλος του οποίου κρίνεται απολύτως αναγκαίος για την ταχεία και αποτελεσματική εκπόνηση του έργου της οικολογικής και περιβαλλοντικής αποκατάστασης της Λίμνης Κορώνειας.

Σύμφωνα με το ΥΠΕΝ, πρόκειται για ένα έργο, το οποίο απαιτεί την ανάθεση εξειδικευμένων και σύνθετων συμβάσεων, καθώς και τη συνέργεια των επιμέρους αρμόδιων υπηρεσιών.

Ο κ. Συμεωνίδης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κωνσταντινούπολη. Αποφοίτησε από το Ζωγράφειο Λύκειο της Κωνσταντινούπολης και σπούδασε μηχανολόγος-Μηχανικός στην Αμερική. Έχει διατελέσει Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος [Σ.Β.Β.Ε.] καθώς και Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος στη ΜΕΒΓΑΛ ΑΕ (Μακεδονική Βιομηχανία Γάλακτος). Επίσης, έχει αναγορευθεί Επίτιμος Διδάκτορας στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, από το Kingston University, London, UK.

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ