Skip to main content

Ο προκλητικός Καρανίκας και οι «εξηγήσεις» του Τόσκα

Το πραγματικό πρόβλημα με όσα λέει ο Τόσκας, το κατάπτυστο κείμενο του Καρανίκα για τα συλλαλητήρια και η άνοδος της ακροδεξιάς και στη Σλοβενία.

Ένα κατάπτυστο κείμενο ανάρτησε ο Καρανίκας, ο εκλεκτός του πρωθυπουργού, αποκαλώντας φασίστες τους μετέχοντες στα συλλαλητήρια για την προστασία του ονόματος της Μακεδονίας. Ο πόνος του για την έγερση των Ελλήνων πατριωτών, δεν κρύβεται. Δεν χρειάζεται να του απαντήσει κάποιος. Όταν σε βρίζουν οι Καρανίκες, αποκτάς τίτλο τιμής.

Οι αναρχικοί τα κάνουν γυαλιά-καρφιά, αλλά σύμφωνα με τον Τόσκα φταίει ο Μητσοτάκης: «Ο Μητσοτάκης καλλιεργεί και εμπορεύεται μικροπολιτικά τον τρόμο», λέει ο Τόσκας, απαντώντας στον πρόεδρο της ΝΔ που κατήγγειλε πως «η κυβέρνηση προκλητικά ανέχεται τη δράση αναρχικών παρακρατικών ομάδων».

Παράλληλα ο Τόσκας μας διαβεβαιώνει ότι η ζωή των κατοίκων στα Εξάρχεια δεν παρουσιάζει κανένα πρόβλημα παραβατικότητας. Φοβάμαι, ότι δεν μας κοροϊδεύει, αλλά πιστεύει αυτά που λέγει. Οπότε το πρόβλημα παύει να είναι πολιτικό. Όσοι τον αγαπούν οφείλουν να κάνουν κάτι.

Άσχετο: Προπολεμικά, αυτούς που απέφευγαν την στράτευση, να υπερασπιστούν δηλαδή την πατρίδα τους, την οικογένειά τους, τους φίλους τους, τους αποκαλούσαν «κουραμπιέδες». Διαβάζω στην ιστοσελίδα του ραδιοφώνου του ΣΥΡΙΖΑ, «stokokkino.gr»:

«Η άλλη σημασία του κουραμπιέ, αυτή του άκαπνου στρατιώτη, ή του δειλού, καθιερώθηκε στις αρχές του εικοστού αιώνα, στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Κουραμπιέδες ήταν οι στρατιώτες των μετόπισθεν, που δεν έπαιρναν μέρος στις μάχες. Τώρα γιατί η πολεμική θητεία και η ανδρεία, ή μάλλον η έλλειψή τους, συνδέθηκαν με τα αθώα και νόστιμα γλυκά, μου είναι δύσκολο να το καταλάβω».

Αυτό δεν έχει τόση σημασία. Σημασία έχει το γεγονός ότι η έλλειψη ανδρείας, όπως ερμηνεύει τον «κουραμπιέ» το ραδιόφωνο του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελεί προσόν για ανάληψη καίριων θέσεων.

Ήρθε η ώρα εκδημοκρατισμού και της Ιορδανίας; Με την παραίτηση του πρωθυπουργού, Χάνι Μούλκι, ελπίζει ο βασιλιάς της Ιορδανίας Αμπντάλα Β΄, να κατευνάσει την οργή των πολιτών για την οικονομική πολιτική, εν μέσω των μεγαλύτερων διαδηλώσεων των τελευταίων τουλάχιστον πέντε ετών.

Ο βασιλιάς της Ιορδανίας γνωρίζει ότι έτσι ξεκίνησε η ψευδώνυμη «αραβική άνοιξη», εναντίον και φιλικών προς τις ΗΠΑ κυβερνήσεων και καθεστώτων. Και θα τον έχουν επίσης ενημερώσει οι Υπηρεσίες του, ότι το «βαθύ σκοτεινό κράτος» στις ΗΠΑ, επιβάλλει πολλές φορές την θέλησή του, ακόμη και στις αμερικανικές κυβερνήσεις. Άλλωστε, αυτό δεν αποτελεί μυστικό, ιδιαίτερα όταν δεν αφήνουν τον πρόεδρο Τραμπ να υλοποιήσει την πολιτική του [την οποία ενέκρινε στις εκλογές ο αμερικανικός λαός].

Ο Τσίπρας θα γράψει ιστορία με το Σκοπιανό, είπε ένα παπαγαλάκι του Μαξίμου, που του ανέθεσαν φαίνεται να διαφωτίζει τον κόσμο τα πρωινά, όταν πολλοί τον ακούν με τις τσίμπλες στα μάτια. Χρησιμοποιεί ό,τι πιο φτηνό επιχείρημα μπορεί να βρει. Ό,τι θέλει λέει… Κάποιον καλύτερο δεν βρήκαν που να γνωρίζει τουλάχιστον τα θέματα;

Ο συντηρητικός πρώην πρωθυπουργός Γιάνεζ Γιάνσα, σύμμαχος του Ούγγρου ηγέτη Βίκτορ Όρμπαν, είναι ο νικητής των βουλευτικών εκλογών οι οποίες διεξήχθησαν την Κυριακή στη Σλοβενία. «Οι προοδευτικοί» υποστηρικτές των ανοιχτών συνόρων, έχουν τη νοητική ικανότητα να αντιληφθούν, ότι αυτοί στέλνουν στην εξουσία των ευρωπαϊκών χωρών τα ακροδεξιά κόμματα;