Skip to main content

Ο πρωταθλητής Σιμόπουλος και οι... τακτικοί υπουργοί της Θεσσαλονίκης

Η πρωτιά του Στράτου Σιμόπουλου στη Βουλή, οι συνήθεις... επισκέπτες, Καραγιάννης και Θεοδωρικάκος, και ο συντονιστής για τη διάσωση της Κορώνειας

-Μπορεί να δέχτηκε πολλά σχόλια από το γεγονός ότι δεν έχει καταθέσει μεγάλο αριθμό ερωτήσεων στη Βουλή, όμως σε επίπεδο παρεμβάσεων στο κοινοβουλευτικό έργο, ο Στράτος Σιμόπουλος είναι ο πρωταθλητής των 300 της ελληνικής Βουλής. Συνολικά 27 ομιλίες έχει καταγράψει μέσα σε ένα χρόνο ο κ. Σιμόπουλος στην Ολομέλεια της Βουλής, αριθμός που τον καθιστά πρώτο στη σχετική λίστα σε όλη τη χώρα. Πάνω από δυο ομιλίες τον μήνα για τον κ. Σιμόπουλο δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητο νούμερο. Από τους υπόλοιπους βουλευτές της Θεσσαλονίκης, ο Δημήτρης Κούβελας έχει 21, ο Δημήτρης Βαρτζόπουλος 15, η Άννα Ευθυμίου 13, ο Σάββας Αναστασιάδης 11, ο Κώστας Γκιουλέκας 8, ο Σταύρος Καλαφάτης 7 και η Έλενα Ράπτη 4.

-Τακτικός επισκέπτης της Θεσσαλονίκης είναι ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, Γιώργος Καραγιάννης. Δεν είναι μόνο η εντοπιότητα, αλλά κυρίως τα έργα υποδομής που τρέχει το υπουργείο και τα οποία θα τον φέρουν ακόμη περισσότερες φορές στην περιοχή το επόμενο διάστημα. Δεν είναι λίγοι εκείνοι πάντως που βλέπουν πως αυτή η εξέλιξη οδηγεί νομοτελειακά στην είσοδο του κ. Καραγιάννη στα ψηφοδέλτια της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη στις επόμενες εκλογές (χωρίς λίστα). Ο ίδιος κρατά χαμηλά τη μπάλα των πολιτικών του επιλογών για το μέλλον, αν και με την είσοδό του στην κυβέρνηση είναι αναμενόμενο να ακολουθήσει την οδό του υποψήφιου βουλευτή. Σκεφτείτε μόνο πόσοι πρώην γενικοί γραμματείς, εκλεγμένοι και μη, ήταν υποψήφιοι βουλευτές τον προηγούμενο Ιούλιο στη Θεσσαλονίκη. Ο ίδιος πάντως διευκρινίζει σε κάθε κατεύθυνση πως βλέψεις για τη Βουλή αυτή τη στιγμή δεν έχει. Αντιθέτως έχει πολλή δουλειά στο υπουργείο και ένα συνολικό σχέδιο να υπηρετήσει στη Θεσσαλονίκη και σε όλη τη χώρα υπό τον Κώστα Καραμανλή.

-Ο πρώην πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), Δημήτρης Συμεωνίδης, αναλαμβάνει συντονιστής για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της λίμνης Κορώνειας. Την απόφαση ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, που επέλεξε έναν τεχνοκράτη για ένα περιβαλλοντικό – οικολογικό χρόνιο πρόβλημα. Ο κ. Συμεωνίδης, εκτός από πρώην πρόεδρος των βιομηχάνων της Βόρειας Ελλάδας, διατέλεσε και πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΜΕΒΓΑΛ. Μένει να δούμε τη στάση του απέναντι στις οικονομικές δραστηριότητες πέριξ της λίμνης (αν και μετά τις γαλακτοβιομηχανίες και τα βαφεία δεν έμειναν πολλές) τις οποίες ενοχοποιούν διαχρονικά για την τραγική κατάσταση της Κορώνειας οι οικολογικές οργανώσεις.

-Από τους πλέον τακτικούς υπουργούς στη Θεσσαλονίκη είναι και ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος. Ο κ. Θεοδωρικάκος, πέραν των υπουργικών του υποχρεώσεων που τον φέρνουν συχνά πυκνά στην πόλη, έχει δηλώσει ότι του αρέσει και προσωπικά η Θεσσαλονίκη και όποτε βρει την ευκαιρία να έρθει, την αρπάζει από τα... μαλλιά. Την Παρασκευή παρουσίασε το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», παρουσία όλων των τοπικών αυτοδιοικητικών αρχόντων, και παρότι η παρουσίαση αναβλήθηκε δυο φορές δεν υπολειπόταν σε τίποτα ούτε σε αξία, ούτε σε ενδιαφέρον. Για τους λόγους της αναβολής ας όψονται οι... Βρυξέλλες και η απουσία του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα στην έδρα της ΕΕ. Χωρίς Τζιτζικώστα εξάλλου, ο κ. Θεοδωρικάκος δεν θα παρουσίαζε το «Αντώνης Τρίτσης»...