Τετάρτη 21 Απριλίου 2021
x

Ο «ΠΡΟΘΥΜΟΣ ΚΟΤΖΙΑΣ» ΕΦΕΡΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ

Το αληθινό παιχνίδι πίσω από τα μνημόνια, οι δημοσκοπήσεις για το δημοψήφισμα στην ΠΓΔΜ και η μισή αλήθεια για την πτώση της λίρας στην Τουρκία.

Αναφορά σε «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου» έκανε ο πρωθυπουργός της Ρωσίας, σε συνέντευξή του για την προοπτική ένταξης της Γεωργίας στο ΝΑΤΟ.

Πρώτη σοβαρή επίπτωση της πολιτικής του «πρόθυμου» Ν. Κοτζιά. Μπορεί να ικανοποίησε την Δύση με την πρωτοφανή στην Ελλάδα ενέργεια απέλασης Ρώσων διπλωματών, αλλά η Ρωσία δεν θα αφήσει αναπάντητη την ενέργεια. Μόνο που δεν είναι εις βάρος του Κοτζιά, αλλά εις βάρος της Ελλάδας. Και έπεται συνέχεια.

Ο Κοτζιάς, ως ακαδημαϊκός υποστήριζε την ατλαντική πολιτική, αλλά έλεγε και πως δεν πρέπει να κλείσουμε την πόρτα σε άλλες ισχυρές χώρες. Και συμφωνούσαμε όλοι. Ποιο είναι τώρα το κίνητρό του να καταστήσει την Ελλάδα, όχι απλώς ουδέτερη, αλλά εχθρική προς χώρες οι οποίες πάντα στον ΟΗΕ ψήφιζαν υπέρ της Κύπρου. Τώρα;

Αργά αρχίζουν να καταλαβαίνουν τι παίζει με τα Μνημόνια, ακόμη και έμπειροι αναλυτές. Όσα δηλαδή γράφαμε από το 2010 στην voria.gr. Ότι οι δανειστές μας είχαν σχέδιο κατάληψης ολοκληρωτικά της χώρας, και η άμεση εξόφληση του χρέους ήταν τυπική υπόθεση.

Φαίνεται λοιπόν τώρα καθαρά, ότι καταλύουν τον μικροϊδιοκτησιακό χαρακτήρα της ελληνικής οικονομίας, όπου προ μνημονίου οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις ήσαν το 90% της ελληνικής επιχειρηματικότητας. Έχουν μετατρέψει την Ελλάδα σε μεταμοντέρνα αποικία και χώρα φθηνών ευκαιριών. Θα συμβεί αυτό που πάντα έλεγε η Αριστερά, ως τρίτο δρόμο, που σημαίνει βέβαια Τρίτο Κόσμο.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσίευσε το κρατικό πρακτορείο ΜΙΑ, υπέρ της κύρωσης της συμφωνίας των Πρεσπών τάσσεται το 41,5% των Σκοπιανών, ενώ το 35,1% δηλώνει αντίθετο. Σε κάποιες προηγούμενες σφυγμομετρήσεις προηγούνταν το "Όχι".

Τα στοιχεία καταδεικνύουν πάντως χάσμα ανάμεσα κοινότητες της ΠΓΔΜ. Η αλβανική μειονότητα τάσσεται συντριπτικά υπέρ, σε ποσοστό 88%, ενώ αντίθετα ανάμεσα στους Σλάβους μόλις το 27,4% προκρίνει την λύση των Πρεσπών, ενώ το 45,2% την απορρίπτει.

Στην Τουρκία το δολάριο στα πρώτα λεπτά των συναλλαγών έφτασε στο 5,12 κάνοντας ιστορικό ρεκόρ. Απογευματινές ώρες έφτασε στις 5,30 και το βράδυ έφτασε στις 5,41. Το ευρώ έκανε ιστορικό υψηλό μόλις άνοιξαν οι αγορές με 5,91. Αργότερα λίγο κατέβηκε για να ανέβει και πάλι στις 5,98. Τις απογευματινές ώρες έφτασε τις 6 λίρες.

Τα αυταρχικά καθεστώτα κάνουν τα πάντα για να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα. Οι Τούρκοι κάνουν τα ίδια με τον ΣΥΡΙΖΑ. Γράφει ο τουρκικός Τύπος τα παραπάνω, ότι το δολάριο και το ευρώ έκαναν υψηλά ιστορικά ρεκόρ. Γράφουν έτσι για να μη πουν την αλήθεια, ότι η τουρκική λίρα έκανε απίστευτα χαμηλά ιστορικά ρεκόρ. Η "μισή αλήθεια".

Με τον τρόπο που το γράφουν θέλουν να περάσει το μήνυμα ότι δεν είναι το τουρκικό νόμισμα που κατρακυλά ασταμάτητα, αλλά το δολάριο και το ευρώ είναι που ανεβαίνουν. Όλοι οι λαϊκιστές μια γενιά, που θα έλεγε και η παροιμία.

Καθημερινά τα στελέχη της Αριστεράς μάς αποδεικνύουν το "ηθικό πλεονέκτημα" και την πολιτική ευφυία τους. Ο Δον-Κυρφώτης, Κουβέλης, δήλωσε πως αντιλαμβάνεται τον πόνο που έχει προκληθεί από τις πυρκαγιές, αλλά αυτό δεν μπορεί να ακυρώνει την επιτυχία εξόδου της χώρας από τα μνημόνια στις 21 Αυγούστου.

 

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ