Skip to main content

Ο Στάθης Τσομίδης υποψήφιος πρόεδρος στις εκλογές του ΔΣΘ

Την υποψηφιότητα του για την προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε ο δικηγόρος Στάθης Τσομίδης. Τέλος Νοεμβρίου οι εκλογές.

Την υποψηφιότητα του για την προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε ο δικηγόρος Στάθης Τσομίδης, ως επικεφαλής "Ανεξάρτητης Παράταξης". Οι εκλογές  στο ΔΣΘ αναμένεται να διεξαχθούν στο τέλος Νοεμβρίου ενώ η θητεία της νέας διοίκησης ξεκινάει την 1η Ιανουαρίου 2018 και θα είναι τετραετής, σύμφωνα με την τροποποίηση του Κώδικα Δικηγόρων.

"Η Δικαιοσύνη, βασικός πυλώνας της λειτουργίας της Δημοκρατίας, όχι μόνο επηρεάστηκε από την κρίση, αλλά και επλήγη, σε σημείο που πολλοί αναρωτιούνται αν έχουμε Δικαιοσύνη στην Ελλάδα. Και βέβαια, Δικαιοσύνη έχουμε. Όμως οι λειτουργοί της Δικαιοσύνης, δικαστές, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, δικαστικοί επιμελητές, δικαστικοί υπάλληλοι, υποθηκοφύλακες, όλοι δηλαδή οι παράγοντες της δίκης, επηρεάστηκαν αρνητικά" ανέφερε ο κ. Τσομίδης σε συνάντηση του με δημοσιογράφους.

Επισήμανε ότι "στο χώρο του ΔΣΘ , η κατάσταση, όπως τη βιώνουμε, είναι από αποκαρδιωτική έως τραγική. Σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία του ΔΣΘ, το 2016, για πρώτη φορά από το 1986, οι συνάδελφοι που αποχώρησαν είναι περισσότεροι από τους νεοεισερχόμενους. Αν μάλιστα λάβουμε υπόψιν ότι, βάσει των εκδοθέντων τριπλοτύπων παραστάσεων αμοιβής μας, το 30% των εν ενεργεία συναδέλφων δεν έχουν ούτε μία παράσταση  κατ' έτος, σε ακροατήρια, ενώ το 55% χρησιμοποιεί την οικία του ως επαγγελματική στέγη, η εικόνα γίνεται μαύρη".  

Ο υποψήφιος πρόεδρος παρουσίασε 36 θέσεις για τις εκλογές του ΔΣΘ. Μεταξύ αυτών είναι οι εξής:

-Διαχειριστικός έλεγχος από ορκωτούς λογιστές των οικονομικών του ΔΣΘ.
-Αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Συλλόγου.
- Κατάργηση ή ελαχιστοποίηση της ετήσιας εισφοράς , τουλάχιστον για τα πρώτα πέντε χρόνια, σύμφωνα με αναλογιστική μελέτη.
-Κατάργηση των εξόδων παραστάσεως των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.