Skip to main content

Ο προβληματισμός του ΥΠΕΞ και της ΕΥΠ για τους τουρκόφρονες στη Θράκη

Με την απλή αναλογική που καθιέρωσε ο ΣΥΡΙΖΑ δίνεται πλέον η δυνατότητα στους συμβούλους που θα εκλεγούν να έχουν άμεση παρέμβαση στα αυτοδιοικητικά.

Σε μια σημαντική πληροφόρηση προβαίνει το έγκυρο Via Diplomacy, σχετικά με τα συμβαίνοντα στην Θράκη, ως προς την συμμετοχή των τουρκοφρόνων στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Γράφει συγκεκριμένα:

«Αυτό που προβληματίζει έντονα το ΥΠΕΞ και την ΕΥΠ, είναι η "διασπορά" των πιστών στο τουρκικό Προξενείο υποψηφίων συμβούλων, σε όλους τους συνδυασμούς. Οι πολλοί συνδυασμοί και η προσπάθεια των υποψηφίων Δημάρχων να πάρουν την διοίκηση του Δήμου τους, τους έχει κάνει ευάλωτους στις απαιτήσεις τους.

» Μάλιστα το πρόβλημα είναι τόσο μεγάλο, ειδικά στην Ξάνθη, όπου τέσσερις υποψήφιοι δήμαρχοι του νομού έχουν μπει στο μικροσκόπιο της ΕΥΠ, του ΥΠΕΞ και τριών Πρεσβειών».

Γίνεται σαφές, ότι η προσπάθεια της Άγκυρας να διοικεί την Θράκη δεν θα έφερε αποτέλεσμα, αν ο πολιτικός κόσμος της χώρας μας -στην κεντρική και τοπική εξουσία- υπηρετούσε την Ελλάδα και όχι προσωπικά και κομματικά συμφέροντα. Αυξάνονται δυστυχώς ανησυχητικά, εκείνοι που ανοίγουν τις κερκόπορτες. Αν δεν υπήρχαν αυτοί, με ποιους θα προωθούσε τα σχέδιά του το τουρκικό Προξενείο;

Πέραν τούτου, η κυβέρνησης της Αριστεράς δεν έλαβε καν υπόψη της τις προειδοποιήσεις μας, ότι με την καθιέρωση της απλής αναλογικής, ανοίγει τον ασκό του Αιόλου, όχι μόνον επειδή θα υπάρξουν ακυβερνησία και αδιαφανείς συναλλαγές για τον σχηματισμό πλειοψηφίας, αλλά και επειδή θα εκμεταλλευθεί το γεγονός η Τουρκία και μέσω των τουρκοφρόνων δημοτικών συμβούλων, θα διοικεί τους θρακιώτικους Δήμους, ακόμη και αν πλειοψηφήσουν συνδυασμοί χριστιανών.

Μέχρι σήμερα, η συμμετοχή των Ελλήνων πολιτών (μουσουλμάνων) που πρόσκεινται ανοιχτά στο τουρκικό Προξενείο και τις Παράλληλες Δομές (ψευτομουφτήδες, πολιτιστικοί σύλλογοι), είχαν μια διακριτική στάση τόσο κατά τις προεκλογικές περιόδους, όσο και στην θητεία τους ως σύμβουλοι.

Με την απλή αναλογική που καθιέρωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, καθαρά για κομματικούς λόγους και προς βλάβη της χρηστής και στιβαρής διοίκησης, δίνεται πλέον η δυνατότητα στους συμβούλους που θα εκλεγούν, και είναι πιστοί στο Τουρκικό Προξενείο, να έχουν άμεση παρέμβαση στα αυτοδιοικητικά. Με αυτό τον τρόπο η Άγκυρα θα αποκτήσει συνδιοίκηση στην περιοχή.

Ως εκ τούτου, η τουρκόφρων μειονότητα τοποθετεί υποψηφίους σε όλα τα κόμματα και θα τους πριμοδοτήσει για να την εκφράζουν. Μη κάνουμε πως πέφτουμε από τα σύννεφα λοιπόν όταν υποψήφιοι φωτογραφίζονται κάτω από φωτογραφίες του Κεμάλ με Τούρκους πολιτικούς. Είναι ευκαιρία, με αφορμή τις εκλογές, το πολιτικό σύστημα να δει την πραγματικότητα όπως είναι, αλλά δεν το ελπίζω.

Είναι άλλωστε σωστή η διαπίστωση του υποψήφιου ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Χριστόπουλου, κατά τις προηγούμενες ευρωεκλογές, και που ενόχλησε τους συντρόφους του: «Δεν ξέρω αν η μειονότητα "είναι ένα ενιαίο τουρκικό πράγμα", οι αριθμοί πάντως δείχνουν ότι ψηφίζει ως "ενιαίο τουρκικό πράγμα"».

Ως προς δε την υπόσχεση του Α. Τσίπρα προς τον Ερντογάν, και που θα είναι ευτύχημα για την Ελλάδα να μη προφτάσει ο ΣΥΡΙΖΑ να την υλοποιήσει και αυτήν, περί εκλογής των μουφτήδων, παραθέτω ένα μικρό απόσπασμα από ομιλία του παράνομου μουφτή Μέτε:

«Οι εκτός Τουρκίας άνθρωποι βλέπουν την Τουρκία πολύ ξεχωριστά, πολύ διαφορετικά. Την βλέπουν σαν Οθωμανικό κράτος, σαν μάνα και σαν αγκαλιά. Την βλέπουν σαν μια δύναμη. Όσα προβλήματα κι αν υπάρχουν εντός της, την βλέπουν σαν ένα μεγάλο κράτος. Για αυτό τον λόγο εμείς αποκαλούμε την Τουρκία "μητέρα πατρίδα". Καθημερινά προσευχόμαστε στον Δημιουργό μας να μην της δώσει δοκιμασίες».

Σκεφτείτε, όταν με τις εκλογές καταστεί νόμιμος αυτός ο άνθρωπος.